Ambient

Retro 60. leta, skandinavski stil in pop poudarki

Nobenega dvoma ni, da se dizajn stanovanja zgleduje po živahnih barvah in svobodi 60. let. Kljub temu vizualizacija stanovanja, ki ga je zasnovalo podjetje Plasterlina, vključuje tudi čiste linije in ustvarjalne podrobnosti, ki niso blizu vzdušju Woodstocka.

Ambientdizajn 21.5.2015, 8:13

Odprt načrt v glavnem bivalnem prostoru je nedvomno sodoben z ozko, vendar stilsko odprto kuhinjo proti sončni dnevni sobi. Viseča pajkasta svetilka je praktična, v prostor pa vnaša element nenavadnega in samosvojega.

Barvna paleta je večinoma nevtralna in v duhu 60. let, ampak nekaj poudarkov v gorčično rumeni in zeleni iz visečega zeliščnega vrta je več kot dobrodošla. Vzorec na preprogi se staplja z lesenim podom in nakazuje tako na tople kot tudi severne kraje, katere poudarja kombinacija naravnega lesa ter črno-bele-sive notranje opreme, ki pričara skandinavski stil. 

Medtem ko v 60. letih ljudje o domači pisarni še niso razmišljali, je danes delovni prostor potreba. Stol jajčaste oblike zagotavlja zasebnost med delom.

Spalnica ni navdih iz 60. let. Po naročilu narejena postelja z vgradnimi knjižnimi regali vnaša v prostor nekaj moderne romantike. Okenski sedež je odlično mesto za branje, medtem ko je opečnata stena topla in moderna.

Kuhinja je ozka, vendar še vedno nudi udobje gurmanske kuhinje. Od podaljšanega kuhinjskega pulta do svežih zelišč, elegantnih kuhinjskih naprav kot tudi zajtrkovalnega bara iz naravnega lesa, ki prinaša domačnost v prostor.

Vertikalni oz. viseči vrt lahko v notranjem prostoru zavzema tudi celotne stene dnevno-bivalnega prostora, še tako majhno teraso pa lahko spremenimo v viseči vrt, pri tem pa recikliramo materiale - 6 stenskih vrtičkov iz recikliranih materialov. 

Kopalnica ni prostorna, vendar čista zasnova pomeni, da je dovolj prostora za vso kopalniško opremo. Umivalnik in ploščice v tušu so ultramoderne in iz betona, medtem ko viseča svetilka Edison daje prostoru več osebnosti.

Majhne kopalnice so trd oblikovalski oreh, vendar z upoštevanjem nekaj zvijač postanejo funkcionalen prostor.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki