Ambient

Skandinavska hiša, polna elegance in preprostosti

Ta enonadstropna skandinavska hiša se nahaja v Rönningeu na Švedskem. Leta 2015 jo je prenovilo podjetje Jb Home. Z zasnovo domačega okolja Skandinavci spodbujajo svoj optimizem, skandinavski dizajn pa je znan po svoji stilski preprostosti in eleganci. Ste se kdaj vprašali, zakaj ima toliko skandinavskih domov bele stene?

Ambientdizajn 5/6/2016, 10:57 AM

V Skandinaviji, kjer so zime dolge in temne, ljudje ohranjajo svoj optimizem z zasnovo domačega okolja, ki je ugodno za srečo. Skandinavski dizajn je znan po svoji stilski preprostosti in eleganci. Obstaja kar nekaj skandinavskih lekcij, ki nam pomagajo, da pozimi premagamo ali vsaj omilimo zimsko depresijo.

Skandinavci priznavajo pomen naravne svetlobe. Svetloba pripomore k našemu dobremu počutju in tudi veselju. Ker so dnevi pozimi tako kratki, so skandinavski domovi zasnovani tako, da je v njih kar največ svetlobe. Okna so velika, bela in preproste konstrukcije.

Bi tudi vi sledili skandinavskemu zgledu in se znebili težkih zaves in kičastih okraskov na okenskih policah? Če potrebujete zavese zaradi zasebnosti, izberite preproste nežne zavese in bele žaluzije.

Ste se kdaj vprašali, zakaj ima toliko skandinavskih domov bele stene?

Stene v belih ali svetlih odtenkih naredijo dom svetlejši in razpršijo naravno svetlobo. Prevladujoča značilnost skandinavskih domov je tudi lesena talna obloga, ki je v popolnem ravnovesju z belo barvo in naredi interier privlačen in vabeč.

Toplino in udobje moderno opremljenega doma poudarja kamin, ki je viden iz vseh delov dnevno-bivalnega prostora.

Belo-črna kuhinja s kuhinjskim otokom je moderna in funkcionalna. Prav taka, kot jo pričakujemo v skandinavskem domu. Se sprašujete, kam pospraviti kuharice v kuhinji? Ni jih treba skrivati za vrati. S pomočjo ozkih poličk, npr. Ribba by Ikea, jih lahko razstavite.

Navdih:

Skandinavski luksuz sredi narave. Luksuz ima več dimenzij in ni razkošno samo tisto, kar se sveti.

Izjemen primer sodobne skandinavske arhitekture

Stil sredi gozda: koča v skandinavskem stilu

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki