Ambient

Sodoben interier z minimalističnimi poudarki

Oblikovalka Marta Gourd je zasnovala sodoben interier za mlado družino. Minimalistična hiša, velika 170 kvadratnih metrov, se nahaja v vasi Krotoszyn v Ukrajini. Projekt izraža individualnost na minimalističen način. Oblikovalka je želela ustvariti nevtralen interier z osebnimi elementi in poudarki. Lastniki radi ustvarjajo in izdelujejo različne okraske za dom, zato so bile ključnega pomena fotografije, stenske poslikave in tapete z abstraktnimi in cvetličnimi motivi.

Ambientdizajn 9/16/2016, 8:47 AM
V glavnem dnevno-bivalnem prostoru panoramska okna omogočajo notranjo-zunanjo bivalno izkušnjo. Največji del tega prostora je namenjen dnevni sobi, v kateri je oblikovalka uredila tri območja, in sicer sedežno garnituro, platno in kamin. Kamin zagotavlja prijetno bivalno klimo v hladnejših dneh. Oblikovalka se je trudila, da bi povečala naravno osvetlitev tam, kjer je to bilo mogoče, nekatera območja pa so bolj intimna in manj osvetljena. 

Skozi notranjost je oblikovalka uporabila različne grafične elemente, ki ustvarijo elegantno in svežo geometrijsko notranjost. Grafične vzorce najdete na blazinah, stenah otroške sobe, na tleh in območju vhoda.

Sodoben bivalni prostor ponuja udobno družinsko okolje, ki je tako funkcionalno kot tudi modno. Oblikovalka je oblikovala prostore, ki so otrokom prijazni, hkrati pa tudi estetski. Uporaba lesa, betona in opeke v interierju ustvarja svežo in izčiščeno podobo. 

V dnevno sobo je oblikovalka postavila klubsko mizico, izdelano iz tramov, posamezni deli pa lahko po potrebi postanejo tudi stolčki ali stranska mizica. Unikatni dodatki in elementi dodajo značaj in individualizem minimalističnemu interierju. Glavna barvna shema vključuje belo in sivo barvo, oblikovalka pa je pustila vidne tudi izvirne lesene tramove, ki so vidni na galeriji v dvovišinskem bivalnem prostoru. Kombinacija dveh nevtralnih barv in lesa ustvarja neverjeten učinek naravnosti, svobode in sproščenosti, ki je primerna za mlado družino. Leta 2013 sta Ronan in Erwan Bouroullec za podjetje Flos oblikovala visečo svetilko Aim, ki jo je oblikovalski svet sprva sprejel z mešanimi občutki, saj je napovedala enega izmed trendov v razsvetljavi – izpostavljene kable. Ker je svetilka kot skulptura, kiparski element, je lahko presenetljiva osrednja točka prostora, hkrati pa je dovolj subtilna, da ustreza tudi minimalistično opremljenemu interierju. Viseča svetilka Aim by Flos je hitro postala dizajnerska ikona, ki jo srečamo v najbolj modnih in trendnih restavracijah, pisarnah po vsem svetu, domovih ... Preverite, kako lahko svoj interier okrasite z visečo svetilko Aim by Flos. Več v članku Kako okrasiti interier z visečo svetilko Aim Flos.

Pri načrtovanju projekta je oblikovalka upoštevala in sprejemala rešitve, ki so otrokom prijazne. To je dosegla s kombinacijami materialov, zaradi katerih je notranjost trendna. Združila je beton z nežnimi cvetličnimi vzorci. Kamin je minimalističen, a hkrati precej tradicionalen, saj ga obdaja svetla opeka. Vse je zasnovano tako, da ogenj v kaminu in LED-svetila ustvarjajo toplo vzdušje v interierju in ogrejejo hladen beton.

Navdih: Dekorativne ideje za ureditev kamina

V hiši mlade družine je oblikovalka uredila dve delovni sobi. Prvi kabinet v pritličju je namenjen delu in študiju, medtem ko se drugi kabinet nahaja zraven otroške sobe in je namenjen ustvarjalnim dejavnostim. V drugem prostoru je našel svoj prostor tudi mamin šivalni stroj.

Navdih: Pisarna: 5 idej za ureditev delovnega okolja doma

V spalnici je zanimiv svetlobni učinek za posteljnim vzglavjem. Skrita razsvetljava ustvari toplejše sive stene, zmehča ozadje in ustvari resnično intimno vzdušje.

Posebna pozornost je bila namenjena otroški sobi. Oblikovalka je zasnovala prostor, ki je igriv in poln osebnosti. Ker je otrok še majhen, je oblikovala posteljo v obliki “trdnjave“ – posteljno igralo, kjer mu bo prijetno in udobno.

Navdih: Otroška soba za dva otroka: nasveti za ureditev

V kopalnici je oblikovalka združila naravne materiale in s tem ustvarila nekaj novega in zanimivega, kopalnica pa je zaradi uporabe lesa kljub keramiki v videzu betona topla. 

Kateri trendi bodo opaznejši pri oblikovanju kopalnic v naslednjem obdobju? Kateri dizajni, barve in materiali bodo stopili v ospredje? Kaj bo modno, elegantno in preprosto za vzdrževanje? Katere so najnovejše stvaritve in inovacije najbolj priznanih oblikovalcev in blagovnih znamk? Berite dalje.Navdih:

Minimalizem, skandinavski in industrijski stil - vse tri stile najdete v tej enodružinski hiši. Podjetje INT2 Architecture je prenovilo dvonadstropno hišo s kletjo, ki se nahaja v vasi ob jezeru Malakhovskoye, v moskovski regiji. Naročniki so želeli, da so vsi prostori v 200 kvadratnih metrov veliki hiši funkcionalno opremljeni in stilistično različni. Več v članku Minimalizem, skandinavski in industrijski stil.

Foto: www.onekindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki