Ambient

Sodobna družinska hiša: popolna prenova hiše

Podjetje Spacelab je prenovilo enonadstropno hišo iz leta 1980, ki se nahaja v Puszczykowu na Poljskem, v sodoben in udoben družinski dom. Ker se hiša nahaja na odličnem mestu ter jo obdaja velik vrt, so se lastniki odločili za popolno prenovo obstoječe hiše, namesto večje novogradnje na novi lokaciji. Ta odločitev je pomenila, da so notranjost hiše popolnoma prenovili, medtem ko so okolico hiše pustili nedotaknjeno.

Ambientdizajn 9/12/2016, 9:58 AM
Sodobna zasnova interierja je ohranila nekatere obstoječe stene, ostale pa so porušili. Kamin kot srce hiše je ostal na svojem mestu, vendar so ga odprli z dveh strani. Spacelab je precej nefunkcionalen dnevno-bivalni prostor spremenil v prostorno dnevno sobo, ki je povezana z jedilnico in s kuhinjo. Televizija ne moti pomirjujočega značaja dnevne sobe, saj so jo pospravili v omaro. Minimalistični dizajn so popestrili z grafično perforacijo nekaterih izbranih kosov pohištva.

Perforirana vrata so tema, ki se pojavi ne samo v kuhinji, temveč tudi v predsobi. Vrata s skritim ohišjem, vgradno pohištvo, ki se zliva s stenami, skriti avdio sistemi ... – zaradi minimalistične notranje opreme perforirani elementi izstopajo, lahko bi rekli, da celo nadomeščajo slike na stenah. Perforacija spreminja svojo podobo glede na čas dneva in razsvetljavo. Zvečer, ko so luči v dnevni sobi zaprte in so prižgane le svetilke v ozadju, so perforirani deli kot velikanske luči.







Tudi stoli v jedilnici prinašajo geometrijski motiv, saj je oblazinjenje na stolu prešito v geometrijskem vzorcu. Zanimivo je, da so stoli in jedilna miza, čeprav so videti kot harmonično ujemajoč dvojec, izdelka dveh različnih podjetij: stoli Mannequin so izdelek poljske družbe Iker, miza pa je izdelek skandinavskega podjetja Muuto.











Najbolj značilen kos pohištva je črn fotelj RM58, ki stoji v preddverju. Stol je oblikoval Roman Modzelewski. Čeprav je stol ikona poljskega oblikovanja 50. let, ni bil izdelan v serijski proizvodnji. Leta 2012 je podjetje Vzór ponovno obudilo zanimanje za stol in tako je ikonični stol le našel pot do trgovin. Svetilka v bližini naslanjača in viseči svetilki nad jedilno mizo so delo podjetja Caravaggio Lightyears’ design. V središču hiše se nahaja udoben kavč, ki so ga oblikovalci dopolnili še z enim oblikovalskim kosom – stoječo svetilko Gubi. 



Poleg glavnega bivalnega prostora so večje spremembe doživeli tudi spalni prostori. Sobe za otroke in starše, prej sosednji prostori, so se preselile v različne dele hiše. Otroške sobe imajo ločen hodnik, ki omogoča družinskim članom še več zasebnosti. 





























Prenovljena hiša je dobro usklajena s sodobnim hitečim družinskim življenjem. Prostor, v katerem živimo, naj bi omogočal počitek in sprostitev, hkrati pa možnost intenzivnega druženja v udobnem prostoru. Prenovljena hiša odraža te ideje.

Foto: Moiz, www.interiorzine.com
Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh




Naključni članki