Ambient

Sodobna minimalistična vila, polna topline

Sodobno vilo, ki se nahaja sredi toskanskih hribov med Firencami in Arezzom, je zasnoval Studio Rachele Biancalani. Mlada arhitektka in notranja oblikovalka Rachele Biancalani je zasnovala interier, vrt in osvetlitev po okusu mlade družine.

Ambientdizajn 9/6/2017, 8:34 AM

Lastnika, mlad par z majhnim sinom, sta želela minimalistični stil in dizajn, vendar nista želela hladne in asketske hiše, zato je oblikovalka izbrala tople barve in materiale, ki so značilni za vso notranjost vile. Prefinjen okus za dizajnerske predmete izkazuje izbira pohištva in razsvetljave vrhunskih blagovnih znamk, kot so Midj, Ernesto Meda, Flos, Kartell, Foscarini …, ki najdejo prostor v teh minimalističnih, vendar toplih prostorih. 

Odprt tloris dnevno-bivalnega prostora vključuje štiri območja z različnimi značilnostmi: bralni kotiček z udobnim naslanjačem Apelle by Midj, dnevna soba je opremljena z modularnim kavčem Lago, TV-predalnikom in s kaminom, jedilnica z mizo Air by Lago in stoli Apelle. Četrto območje je moderna bela kuhinja, deloma ločena od dnevne sobe, k bolj zanimivemu interierju pa pripomoreta tudi dve stopnici.  Minimalistična kuhinja je popolna bela. Za kuhinjski pult so uporabili korian, le-ta pa prekriva tudi obe stranici kuhinjskega otoka.
Osrednji element odprtega bivalnega prostora so lesena tla iz oreha, ki prekrivajo tudi steno v dnevni sobi blizu vhodnih vrat. Zaradi lesene obloge so notranja vrata v garderobno omaro in kopalnico skoraj nevidna. 

Izpostavljeni tramovi so dobili svetel oplesk barve in osvetlitev, medtem ko stene obeh kopalnic prekriva smola različnih barv (Rapidmix).

Pohištvo je bistvenega pomena tudi v kopalnicah. Oblikovalka se je z veliko pozornostjo osredotočila na izčiščeno in funkcionalno zasnovo kopalniške opreme in dodatkov. Izbrala je italijanske proizvajalce: Flaminia, Globo, Gessi in Tubes. Tla kopalnice v pritličju prekriva enak parket kot v dnevni sobi, da se dizajn nadaljuje. 

Spalnica staršev je v celoti opremljena z notranjo opremo Lago in po meri izdelanim vzglavjem, za katerim je vstavljen LED-trak. Simetrijo spalnega prostora ustvarjata dva predalnika pred garderobno sobo, ki sta dekorirana s svetilkama Bourgie by Kartell. Navdih:

Stanovanje, ki je pisarna in vzorčno stanovanje


Foto: Thomas Dell'Agnello in Studio Rachele Biancalani, www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki