Ambient

Sodobno stanovanje Casa C2

Sodobno stanovanje je leta 2015 zasnovalo podjetje Lucas Y Hernández-Gil Arquitectos. Stanovanje se nahaja v stari stavbi Ensanche, zgrajeni leta 1880, v bližini parka Retiro v Madridu. Dialog s tradicionalno arhitekturo je bil ponovno vzpostavljen preko materialov, saj so se arhitekti srečali s prostori, ki so bili tekom let močno preoblikovani. Prostore so uporabljali kot pisarne, vse sledi tradicionalne arhitekture pa so bile izbrisane.

Ambientdizajn 12/15/2015, 9:28 AM

''Znašli smo se v prostorih, ki so bili tekom let močno preoblikovani, saj so prostore uporabljali kot pisarne in vse sledi tradicionalne arhitekture so bile izbrisane, razen zaščitenega pročelja ter oken. Zasnovali smo sodobno, svetlo stanovanje, v katerem so imeli talno ogrevanje, hlajenje in razsvetljava pomembno vlogo,'' so povedali arhitekti.

Dialog s tradicionalno arhitekturo je bil ponovno vzpostavljen preko materialov, vendar so se izognili ponarejanju elementov. Uporaba različnih oblik in velikosti lesa in kamna je povrnila izvirne izgubljene materiale in nekaj elegance in udobja tradicionalne arhitekture. Ti materiali so dali značaj prostoru, ne da bi potrebovali še dodatno dekoracijo.

Toplo in prijetno vzdušje ustvarja izbrano pohištvo. Klasična pohištvo se dopolnjuje s sodobnim pohištvom, kar je še en primer dialoga med različnimi časovnimi obdobji. Udobje, naravni materiali in odlična kakovost ustvarjajo skladnost celotnega ambienta sodobnega stanovanja.

Kuhinja, ki je bila tradicionalno odrinjena v najbolj oddaljeni del stanovanja, je sedaj postala osrednja točka družabnega območja. Izjemno široki hodniki so bili pred prenovo stanovanja popolnoma neizkoriščeni in so jih uporabljali zgolj kot prehoden prostor. Arhitekti so na najširši hodnik postavili kuhinjski otok, vse ostale stene pa so izkoristili za postavitev shranjevalnega prostora z minimalističnimi omarami. Hodnik, ki vodi do dnevne sobe, so arhitekti okrasili s konzolno mizo in ogledali, nekdanja majhna kuhinja pa je postala soba za goste.

Bele starinske naoknice so narekovale minimalistično notranjo opremo v spalnici. Arhitekti so toplino v prostoru ustvarili z leseno talno oblogo, ki se nadaljuje tudi po steni, za zanimivost prostora pa so poskrbeli z nekaj geometrijskimi vzorci.

Navdih: Zakaj vsak prostor potrebuje nekaj vzorcev

Navdih: Kako vključiti marmor v notranje opremljanje

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki