Ambient

Sodobno udobje in razkošje v modernem stanovanju

Razkošno in moderno dvonadstropno stanovanje se nahaja v Vilni v Litvi, zasnoval pa ga je arhitekturni biro Interjero architektura. Arhitekti so izbrali izvrstno paleto materialov (marmor, les, usnje in bogate teksture), v dekorju pa so kombinirali sodobno udobje z razkošjem ter značilnimi barvnimi kombinacijami ter trendnimi svetili.

Ambientdizajn 6.5.2017, 16:24
V prvem nadstropju se v odprtem tlorisu nahaja moderna kuhinja s kuhinjskim otokom, ki je združen z jedilno mizo, ter dnevna soba. Za vsa območja je značilna sodobna, prijetna ureditev.

Izpostavljen betonski strop je nasprotje klasičnega lesenega parketa, ki gre skozi vse prostore stanovanja in je položen v vzorcu ribje kosti, pohištvo pa je mešanica modernih temnih in črnih tekstur in modnih lesenih dodatkov.

Arhitekturna pozornost do detajlov je vključila trendne medeninaste elemente, dizajnerska svetila ter moderno notranjo opremo.

V drugem nadstropju stanovanja se nahajajo spalnice in kopalnica. Otroške sobe so vabeče in s po meri izdelanim pohištvom, najbolj razgibana pa je spalnica staršev. Ta se nahaja v drugem nadstropju, zasebno kopalnico pa ima v tretjem nadstropju, ki je dosegljiva preko ozkega zasebnega stopnišča. V spalnici staršev rumeno posteljno vzglavje poživlja sivozelene odtenke.

Na stopnišču in hodniku so oblikovalci poskrbeli za nekaj oblikovalskih rešitev, in sicer za preprogo ter izvirne lesene stropove in lesena vrata, ki imajo vintage čar.

Marmornato razkošje v kopalnici poudarjajo keramika s 3D-učinkom ter trendovski dodatki iz medenine in lesa. Združevanje bogatih tekstur, trendnih podrobnosti in različnih materialov je ustvarilo sodobno, prijetno in razkošno stanovanje.

Oglejte si še dva projekta istega arhitekturnega biroja:

Prostoren dom v skandinavskem stilu

Elegantna majhna hiša za par v Vilni
Foto: www.interiorzine.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderna kuhinja z izjemno dolgim panoramskim oknom

Sodobno dvonadstropno hišo v Montrealu v Kanadi je leta 2017 preuredilo podjetje naturehumaine [architecture + design]. Prvi korak k prenovi hiše iz poznih 40. let prejšnjega stoletja je bilo odprtje zadnje fasade. Več

Industrijsko stanovanje, ki je nastalo iz mehanične delavnice

V Italiji se nahaja to industrijsko stanovanje, ki ga je zasnovalo podjetje Miro Architetti leta 2014. Nekdanja mehanična delavnica v pritličju stavbe na obrobju Bologne je postala industrijsko stanovanje. Več

Trikotna hiša s skandinavsko notranjostjo

V Lvivu v Ukrajini se nahaja moderna trikotna hiša, ki jo je leta 2018 zasnovalo podjetje BY Visuals. T-hiša je trikotna stavba, ki je neločljivo povezana s tradicionalno ukrajinsko karpatsko arhitekturo. Več

Industrijsko loft stanovanje, ki ima košček narave

Industrijsko loft stanovanje, ki ga je leta 2017 zasnovalo podjetje Habitan Architecture, se nahaja v Barceloni v Španiji, v zgradbi iz 70. let prejšnjega stoletja. Interier je prostoren, z močnimi betonskimi stebri in kovinskimi vrati industrijskega videza. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki