Ambient

Sodobno udobje in razkošje v modernem stanovanju

Razkošno in moderno dvonadstropno stanovanje se nahaja v Vilni v Litvi, zasnoval pa ga je arhitekturni biro Interjero architektura. Arhitekti so izbrali izvrstno paleto materialov (marmor, les, usnje in bogate teksture), v dekorju pa so kombinirali sodobno udobje z razkošjem ter značilnimi barvnimi kombinacijami ter trendnimi svetili.

Ambientdizajn 5/6/2017, 4:24 PM
V prvem nadstropju se v odprtem tlorisu nahaja moderna kuhinja s kuhinjskim otokom, ki je združen z jedilno mizo, ter dnevna soba. Za vsa območja je značilna sodobna, prijetna ureditev.

Izpostavljen betonski strop je nasprotje klasičnega lesenega parketa, ki gre skozi vse prostore stanovanja in je položen v vzorcu ribje kosti, pohištvo pa je mešanica modernih temnih in črnih tekstur in modnih lesenih dodatkov.

Arhitekturna pozornost do detajlov je vključila trendne medeninaste elemente, dizajnerska svetila ter moderno notranjo opremo.

V drugem nadstropju stanovanja se nahajajo spalnice in kopalnica. Otroške sobe so vabeče in s po meri izdelanim pohištvom, najbolj razgibana pa je spalnica staršev. Ta se nahaja v drugem nadstropju, zasebno kopalnico pa ima v tretjem nadstropju, ki je dosegljiva preko ozkega zasebnega stopnišča. V spalnici staršev rumeno posteljno vzglavje poživlja sivozelene odtenke.

Na stopnišču in hodniku so oblikovalci poskrbeli za nekaj oblikovalskih rešitev, in sicer za preprogo ter izvirne lesene stropove in lesena vrata, ki imajo vintage čar.

Marmornato razkošje v kopalnici poudarjajo keramika s 3D-učinkom ter trendovski dodatki iz medenine in lesa. Združevanje bogatih tekstur, trendnih podrobnosti in različnih materialov je ustvarilo sodobno, prijetno in razkošno stanovanje.

Oglejte si še dva projekta istega arhitekturnega biroja:

Prostoren dom v skandinavskem stilu

Elegantna majhna hiša za par v Vilni
Foto: www.interiorzine.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki