Ambient

Sodobno udobje in razkošje v modernem stanovanju

Razkošno in moderno dvonadstropno stanovanje se nahaja v Vilni v Litvi, zasnoval pa ga je arhitekturni biro Interjero architektura. Arhitekti so izbrali izvrstno paleto materialov (marmor, les, usnje in bogate teksture), v dekorju pa so kombinirali sodobno udobje z razkošjem ter značilnimi barvnimi kombinacijami ter trendnimi svetili.

Ambientdizajn 6.5.2017, 16:24
V prvem nadstropju se v odprtem tlorisu nahaja moderna kuhinja s kuhinjskim otokom, ki je združen z jedilno mizo, ter dnevna soba. Za vsa območja je značilna sodobna, prijetna ureditev.

Izpostavljen betonski strop je nasprotje klasičnega lesenega parketa, ki gre skozi vse prostore stanovanja in je položen v vzorcu ribje kosti, pohištvo pa je mešanica modernih temnih in črnih tekstur in modnih lesenih dodatkov.

Arhitekturna pozornost do detajlov je vključila trendne medeninaste elemente, dizajnerska svetila ter moderno notranjo opremo.

V drugem nadstropju stanovanja se nahajajo spalnice in kopalnica. Otroške sobe so vabeče in s po meri izdelanim pohištvom, najbolj razgibana pa je spalnica staršev. Ta se nahaja v drugem nadstropju, zasebno kopalnico pa ima v tretjem nadstropju, ki je dosegljiva preko ozkega zasebnega stopnišča. V spalnici staršev rumeno posteljno vzglavje poživlja sivozelene odtenke.

Na stopnišču in hodniku so oblikovalci poskrbeli za nekaj oblikovalskih rešitev, in sicer za preprogo ter izvirne lesene stropove in lesena vrata, ki imajo vintage čar.

Marmornato razkošje v kopalnici poudarjajo keramika s 3D-učinkom ter trendovski dodatki iz medenine in lesa. Združevanje bogatih tekstur, trendnih podrobnosti in različnih materialov je ustvarilo sodobno, prijetno in razkošno stanovanje.

Oglejte si še dva projekta istega arhitekturnega biroja:

Prostoren dom v skandinavskem stilu

Elegantna majhna hiša za par v Vilni
Foto: www.interiorzine.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Preprosta, a hkrati razkošna hiša na obali

To lepo hišo na obali, ki se nahaja v Avalonu v Avstraliji, je leta 2015 oblikovalo podjetje Villa and Villa. Več

Moderna prenova in razširitev opečnate hiše

Dvonadstropna moderna hiša s sodobnim dizajnom se nahaja v kanadskem Ontariu v soseski, kjer prevladuje tradicionalna arhitektura. Ekipa Atelier RZLBD je prenovila obstoječi bungalov in mu dodala drugo nadstropje. Več

Veličastna jedilnica v industrijskem stanovanju

Tole industrijsko stanovanje, ki ga je zasnovalo podjetje Grisoro Designs, se nahaja v New Yorku v nekdanji tovarni. Arhitektura industrijske zgradbe je dala sodobno opremljenemu interierju značaj in eklektično noto, ki ga zmore le prostor z zgodovino. Več

Dva paviljona, ki nudita zasebnost in povezanost

Podjetje Moloney Architects je zasnovalo sodobno hišo v Avstraliji. Lesena hiša je dobila svoje ime po razcepljeni monolitni arhitekturni obliki. Hišo sestavljata dva paviljona, ki se zdita samostojna, v resnici pa sta povezana, družini pa nudita zasebnost in povezanost. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki

Vrt, terasa, urejanje okolice