Ambient

Sodobno udobje in razkošje v modernem stanovanju

Razkošno in moderno dvonadstropno stanovanje se nahaja v Vilni v Litvi, zasnoval pa ga je arhitekturni biro Interjero architektura. Arhitekti so izbrali izvrstno paleto materialov (marmor, les, usnje in bogate teksture), v dekorju pa so kombinirali sodobno udobje z razkošjem ter značilnimi barvnimi kombinacijami ter trendnimi svetili.

Ambientdizajn 6.5.2017, 16:24
V prvem nadstropju se v odprtem tlorisu nahaja moderna kuhinja s kuhinjskim otokom, ki je združen z jedilno mizo, ter dnevna soba. Za vsa območja je značilna sodobna, prijetna ureditev.

Izpostavljen betonski strop je nasprotje klasičnega lesenega parketa, ki gre skozi vse prostore stanovanja in je položen v vzorcu ribje kosti, pohištvo pa je mešanica modernih temnih in črnih tekstur in modnih lesenih dodatkov.

Arhitekturna pozornost do detajlov je vključila trendne medeninaste elemente, dizajnerska svetila ter moderno notranjo opremo.

V drugem nadstropju stanovanja se nahajajo spalnice in kopalnica. Otroške sobe so vabeče in s po meri izdelanim pohištvom, najbolj razgibana pa je spalnica staršev. Ta se nahaja v drugem nadstropju, zasebno kopalnico pa ima v tretjem nadstropju, ki je dosegljiva preko ozkega zasebnega stopnišča. V spalnici staršev rumeno posteljno vzglavje poživlja sivozelene odtenke.

Na stopnišču in hodniku so oblikovalci poskrbeli za nekaj oblikovalskih rešitev, in sicer za preprogo ter izvirne lesene stropove in lesena vrata, ki imajo vintage čar.

Marmornato razkošje v kopalnici poudarjajo keramika s 3D-učinkom ter trendovski dodatki iz medenine in lesa. Združevanje bogatih tekstur, trendnih podrobnosti in različnih materialov je ustvarilo sodobno, prijetno in razkošno stanovanje.

Oglejte si še dva projekta istega arhitekturnega biroja:

Prostoren dom v skandinavskem stilu

Elegantna majhna hiša za par v Vilni
Foto: www.interiorzine.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Prenova hiše v ženstvenem in prefinjenem stilu

Ženstven in prefinjen stil najnovejšega projekta oblikovalskega studia Kingston Lafferty Design kaže, kako je mogoče uspešno združiti minimalistično belo kuhinjo in elegantno jedilnico s temnejšim ozadjem boemsko elegantnega dnevnega prostora. Več

Enosobno stanovanje Jaglana v skandinavskem stilu

Leta 2017 je podjetje Raca Architekci prenovilo stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja, da je nastalo sodobno enosobno stanovanje v skandinavskem stilu. Stanovanje se nahaja v Gdańsku na Poljskem. Več

Moderna hiša v industrijskem stilu

Leta 2017 je podjetje Zrobym Architects v Minsku v Belorusiji zasnovalo moderno hišo v industrijskem stilu. Arhitekt Dmitry Sheleg iz podjetja Zrobym Architects je zasnoval 280 kvadratnih metrov veliko hišo, v kateri je poskušal razbiti stereotipe, povezane z značilnostmi industrijskega stila. Več

Jajce savna: zlata ogledala odsevajo pokrajino

Umetniški duo Bigert & Bergström je zasnoval jajčasto savno z zlatimi odsevnimi površinami v najsevernejšem mestu Švedske. Kiparska instalacija ponuja veliko prostora za toploto, razmišljanje in počitek. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki