Ambient

Stanovanje v industrijskem stilu z rastlinjakom

Barcelonsko stanovanje, opremljeno v industrijskem stilu, je bilo zasnovano in prenovljeno za mladega naročnika, ki je želel stanovanje z občutkom domačnosti. Studio Drom Living je zasnoval celovito prenovo stanovanja. Naročnik je zaprosil za pomoč že na začetku – pri iskanju stanovanja ter nakupu. Stanovanje meri 64 kvadratnih metrov in ima 14 kvadratnih metrov veliko teraso. Stanovanje se nahaja v Poblenou v Barceloni in je bilo ob nakupu v precej propadajočem stanju. Tako naročnik kot arhitekti so menili, da je stanovanje v industrijskem stilu neobdelan diamant.

Ambientdizajn 8.5.2016, 17:32

Izziv tega projekta je bila obsežna preureditev prostora z inovativnimi funkcijami ob hkratni ohranitvi industrijskega stila izvirnega prostora. Arhitekti so spremenili celoten tloris, povečali količino naravne svetlobe, odstranili odvečne stene, ustvarjen pa je bil tudi nov izhod na teraso.

To so bili bistveni posegi za ustvarjanje več svetlobe in prostora v dnevno-bivalnem območju, ki zajema odprt koncept dnevne sobe, jedilnice in kuhinje, projekt pa je navdihnil močan značaj newyorških loft stanovanj, ki so polna življenja in značaja.

Spalnico so uredili na mestu nekdanje kuhinje, zraven pa se nahajata še kopalnica in ena spalnica. Bivalni prostor ter obe spalnici krasi opeka in leseni strop, ki v prostor prinaša toplino. Z izjemo nekaterih izvirnih kosov je vse pohištvo zasnovano po meri. Stanovanje z občutkom domačnosti je privlačno zaradi po meri izdelane opreme in ohranjenih elementov. Oblikovalci so uporabili ves razpoložljivi prostor. 

Prevladujoče temne odtenke poživlja zastekljena jeklena konstrukcija, v kateri se nahaja rastlinjak. Le-ta deli črno kuhinjo in spalnico ter prinaša svežino in svetlobo v prostor. Osvetlitev je bila skrbno zasnovana za vsako posamezno območje. Oblikovalci so združili skrito razsvetljavo, LED ter razsvetljavo v industrijskem stilu.

Stanovanje v industrijskem stilu z rastlinjakom

Tla prekriva beton, ki ga samo v kuhinji prekinja vzorčasta keramika v črno-belih odtenkih.

Pogled iz postelje na stranišče ni ravno estetski. Satinirana vrata bi lepo zakrila dve funkcionalni kopalniški območji.

Navdih:

Leta 2011 je podjetje GCA Architects prenovilo stanovanje v Barceloni. Prenova je zajela celotno stanovanje. Novo ureditev so potrebovali vsi prostori, še posebej pa spalni prostori, saj so bile spalnice in kopalnice majhne in zastarele. Več v Stanovanje v Barceloni, ki je potrebovalo prenovo.

Foto: www.onekindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi