Ambient

Stanovanje v pastelni barvni paleti

Ukrajinsko podjetje Lera Katasonova Design je opremilo dvoetažno stanovanje, ki je drugačno – značilnosti stare nepremičnine zmehčajo sodobno oblikovanje in naredijo stanovanje igrivo. Visoke stropove, obokana okna in druge šarmantne značilnosti izvirnega stanovanja so ohranili in obogatili z naravno paleto materialov (les, kamen, steklo in kovine), s pastelnimi barvami, svetlobnimi rešitvami in z bogatimi teksturami.

Ambientdizajn 31.5.2016, 8:40

Topel, domač občutek prihaja iz mehke barvne palete – različni odtenki sive in zelene se prepletajo z gorčično rumeno, modro in pepelnato rožnato. Pastelne barve v kombinaciji z razkošnimi tkaninami (preprogami, zavesami, oblazinjenim pohištvom) prinašajo v podobo stanovanja pridih stare romantike. Oblikovanje pohištva je na drugi strani sodobno in izvirno, čeprav se navdihuje v 60. letih prejšnjega stoletja.

Večina pohištva prihaja iz podjetja TEAM 7, tovarne, ki slovi po svojih kakovostnih sodobnih lesenih izdelkih. Leseno pohištvo čudovito ustreza želji in naravni paleti materialov, ki so jo izbrali lastniki. Ta eleganten pristop dopolnjujejo veličastne svetilke in svetlobne rešitve. Vsak prostor ima svojo osrednjo točko, ki je našla svoj izraz v tematsko oblikovani luči.

V predsobi najprej srečamo svetilko Tom Dixon iz medenine, bakra in kroma, ki kot oblak lebdi pred ogledalom, v prvem nadstropju hodnik krasijo svetilke v obliki kapljic, otroško sobo razsvetlujejo Lolite by Moooi, v kopalnici pa najdemo svetilke Aplomb by Foscarini – vse rešitve so umetniške in dodajo edinstven čar in poudarek celotnemu dizajnu.

Navdih: Kako pomešati kovine za razkošen videz ambienta

Stanovanje v pastelni barvni paleti

Interierji v pastelnih barvah so pogosto elegantni in privlačni, še posebej, če sta v prostoru združeni dve ali več pastelnih barv, ki se ujemajo. Dom, v katerem prevladujejo pastelne barve, izžareva toplino in mehkobo, ker pa svetle barve odbijajo svetlobo, bo prostor tudi večji in svetlejši. Pastelne barve pristajajo vsakemu domu, vendar so manjše sobe kot nalašč za pastelne barve. Dotik nežnosti in subtilnost bo videti odlično v vsakem prostoru vašega doma.

Navdih: Pastelne barve v interierju, Pastelne barve: stanovanje z dotikom pomladi

Navdih:

Moderno urbano stanovanje v črno-beli kombinaciji poživlja tako trendno bujno rastlinje. Podjetje Lera Katasonova Design je opremilo stanovanje za mlad par z dinamičnim, mestnim življenjskim stilom, pri tem pa so oblikovalci domiselno uporabili abstraktne oblike in teksture, minimalistične barvne kompozicije ter temno ozračje, ki ga poživljajo sodobni kosi pohištva in opreme. Menjavanje črnih in belih predmetov skupaj s kvadratnimi oblikami prinaša igrivo modernost v notranjost urbanega stanovanja. Več v Trendno črno-belo moderno stanovanje v Kijevu.

Toplina skandinavskega stila že na vhodnih vratih

Foto: www.interiorzine.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Preprosta, a hkrati razkošna hiša na obali

To lepo hišo na obali, ki se nahaja v Avalonu v Avstraliji, je leta 2015 oblikovalo podjetje Villa and Villa. Več

Moderna prenova in razširitev opečnate hiše

Dvonadstropna moderna hiša s sodobnim dizajnom se nahaja v kanadskem Ontariu v soseski, kjer prevladuje tradicionalna arhitektura. Ekipa Atelier RZLBD je prenovila obstoječi bungalov in mu dodala drugo nadstropje. Več

Veličastna jedilnica v industrijskem stanovanju

Tole industrijsko stanovanje, ki ga je zasnovalo podjetje Grisoro Designs, se nahaja v New Yorku v nekdanji tovarni. Arhitektura industrijske zgradbe je dala sodobno opremljenemu interierju značaj in eklektično noto, ki ga zmore le prostor z zgodovino. Več

Dva paviljona, ki nudita zasebnost in povezanost

Podjetje Moloney Architects je zasnovalo sodobno hišo v Avstraliji. Lesena hiša je dobila svoje ime po razcepljeni monolitni arhitekturni obliki. Hišo sestavljata dva paviljona, ki se zdita samostojna, v resnici pa sta povezana, družini pa nudita zasebnost in povezanost. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi