Ambient

Staro in novo lahko biva v popolni harmoniji

Po popolni prenovi je starejša hiša postala navdihujoče domovanje mlade družine. Atelier Sofi(A) je ohranil čar izvirnega doma, a temu brezkompromisno dodal sodobne predmete in barve, ki bivajo v popolni harmoniji.

Ambientdizajn 5/13/2016, 8:36 AM

Črna barva je zaprašene, vintage predmete osvežila in jih ponesla v sodobnost. Sedaj so ti elementi elegantni na boemski način, hkrati pa barvno ustrezajo prostoru. V bivalnih prostorih sive in črne odtenke mehča naravna svetloba, a odločitev za črn strop v dnevni sobi je bila kljub temu drzna.

Temno sivi, temno modri ali črni stropovi ustvarijo dramatičen in intimen občutek v prostoru. Ker temen strop lahko ustvari občutek nižjega prostora, je temna barva idealna za eksperimentiranje v visokih prostorih, ki so bogato osvetljeni z naravno svetlobo. 

Navdih: Dodajte barvo in dramo v sobo s poslikavo stropa, Kako izbrati barvo za strop?

Glavno spalnico so oblikovalci s pomočjo steklene stene osvetlili in vizualno razširili s sivo barvo, uporabljeno že v jedilnici.

V kopalnici so uporabili različne odtenke zelene barve, od travnato zelene do pastelno zelene, ter tapeti z različnima vzorcema, ki sta izbrani po načelu mešano, a ujemajoče. Vse našteto v prostoru ustvarja nevsiljiv občutek, hkrati pa pripomore k celotni podobi kopalniškega prostora. Različni odtenki zelene barve so primerni za prostore, ki vključuje naravne elemente, na primer les ali kamen, predvsem pa je v njem veliko naravne svetlobe.

Oblikovalci so uporabili kar nekaj barv, ki so modne v letu 2016, in sicer sivo, modro, zeleno in vijolično. Poleg pudrasto rožnate je to pet barv, ki trenutno prevladujejo v notranjem oblikovanju. Vse odtenke lahko uporabimo na stenah, pohištvu ali dekorativnih predmetih, z njimi pa bo prostor dobil sodoben pridih, občutek pa bo prefinjen.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki