Ambient

Svetlo in zračno stanovanje v Barceloni

Okusno prenovljeno butično stanovanje v Barceloni, projekt arhitekturnega biroja Nobohome, prikazuje svetel in barvit dizajn. 128 kvadratnih metrov veliko stanovanje se nahaja v prvem nadstropju starejše zgradbe. Na ulični strani ima stanovanje kar 5 balkonskih vrat s francoskim balkonom, zato so bivalni prostori svetli in zračni. Dom je bil prvotno labirint majhnih prostorov, ki so jih odprli in odstranili odvečne stene, da je naravna svetloba napolnila notranjost.

Ambientdizajn 5/12/2016, 6:16 PM

Podjetje Nobohome je v sodelovanju s studiem Egue y Seta preoblikovalo nekdanje študentsko stanovanje v prostoren in sodoben dom, ki je poln topline in udobja. Za vrati se skriva neustavljiva kombinacija skandinavskega pohištva in pristnih španskih sodobnih elementov ter tradicionalne katalonske arhitekture.

Elegantno kuhinjo dopolnjuje črno-bela keramika, položena v geometrijskem vzorcu. Pet francoskih balkonov osvetljuje stanovanje. Naravna svetloba je kot nalašč za ureditev notranjega rastlinjaka.

Zaradi skandinavskega pohištva in dekorja različnih stilov ter geometrijskih vzorcev vladajo v stanovanju živahne vibracije.

Navdih: Vodič po sodobni vzorčasti keramiki, Geometrijski vzorci dajejo stanovanju značaj

Stanovanje ima tri spalnice, vsaka s svojo barvno shemo in edinstvenim vzdušjem. Spalnica v mediteranskem stilu ima turkizno ozadje iz tapet, ki se ujema z dodatki.

Spalnica, ki upodablja naravo, ima zelene tapete s šesterokotnim geometrijskim vzorcem, v kopalnici pa so iste tapete dopolnjene z zelenimi mozaičnimi ploščicami.

Podobo tretje spalnice je navdihnil New York, ki združuje tapete z geometrijskim vzorcem in druge značilnosti stila velemesta. Kopalnica te spalnice je okrašena s svetlimi mozaičnimi ploščicami, vzdušje pa poživljajo rumeni poudarki. Končni rezultat je mešanica stilov, ki se odlično povezujejo.

Verjetno ste našli najljubšo podrobnost v tem domu.

Navdih:

Barcelonsko stanovanje, opremljeno v industrijskem stilu, je bilo zasnovano in prenovljeno za mladega naročnika, ki je želel stanovanje z občutkom domačnosti. Studio Drom Living je zasnoval celovito prenovo stanovanja. Naročnik je zaprosil za pomoč že na začetku – pri iskanju stanovanja ter nakupu. Stanovanje meri 64 kvadratnih metrov in ima 14 kvadratnih metrov veliko teraso. Stanovanje se nahaja v Poblenou v Barceloni in je bilo ob nakupu v precej propadajočem stanju. Tako naročnik kot arhitekti so menili, da je stanovanje v industrijskem stilu neobdelan diamant. Več v Stanovanje v industrijskem stilu z rastlinjakom.

Foto: www.onekindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki