Ambient

Svetlo in zračno stanovanje v Barceloni

Okusno prenovljeno butično stanovanje v Barceloni, projekt arhitekturnega biroja Nobohome, prikazuje svetel in barvit dizajn. 128 kvadratnih metrov veliko stanovanje se nahaja v prvem nadstropju starejše zgradbe. Na ulični strani ima stanovanje kar 5 balkonskih vrat s francoskim balkonom, zato so bivalni prostori svetli in zračni. Dom je bil prvotno labirint majhnih prostorov, ki so jih odprli in odstranili odvečne stene, da je naravna svetloba napolnila notranjost.

Ambientdizajn 12.5.2016, 18:16

Podjetje Nobohome je v sodelovanju s studiem Egue y Seta preoblikovalo nekdanje študentsko stanovanje v prostoren in sodoben dom, ki je poln topline in udobja. Za vrati se skriva neustavljiva kombinacija skandinavskega pohištva in pristnih španskih sodobnih elementov ter tradicionalne katalonske arhitekture.

Elegantno kuhinjo dopolnjuje črno-bela keramika, položena v geometrijskem vzorcu. Pet francoskih balkonov osvetljuje stanovanje. Naravna svetloba je kot nalašč za ureditev notranjega rastlinjaka.

Zaradi skandinavskega pohištva in dekorja različnih stilov ter geometrijskih vzorcev vladajo v stanovanju živahne vibracije.

Navdih: Vodič po sodobni vzorčasti keramiki, Geometrijski vzorci dajejo stanovanju značaj

Stanovanje ima tri spalnice, vsaka s svojo barvno shemo in edinstvenim vzdušjem. Spalnica v mediteranskem stilu ima turkizno ozadje iz tapet, ki se ujema z dodatki.

Spalnica, ki upodablja naravo, ima zelene tapete s šesterokotnim geometrijskim vzorcem, v kopalnici pa so iste tapete dopolnjene z zelenimi mozaičnimi ploščicami.

Podobo tretje spalnice je navdihnil New York, ki združuje tapete z geometrijskim vzorcem in druge značilnosti stila velemesta. Kopalnica te spalnice je okrašena s svetlimi mozaičnimi ploščicami, vzdušje pa poživljajo rumeni poudarki. Končni rezultat je mešanica stilov, ki se odlično povezujejo.

Verjetno ste našli najljubšo podrobnost v tem domu.

Navdih:

Barcelonsko stanovanje, opremljeno v industrijskem stilu, je bilo zasnovano in prenovljeno za mladega naročnika, ki je želel stanovanje z občutkom domačnosti. Studio Drom Living je zasnoval celovito prenovo stanovanja. Naročnik je zaprosil za pomoč že na začetku – pri iskanju stanovanja ter nakupu. Stanovanje meri 64 kvadratnih metrov in ima 14 kvadratnih metrov veliko teraso. Stanovanje se nahaja v Poblenou v Barceloni in je bilo ob nakupu v precej propadajočem stanju. Tako naročnik kot arhitekti so menili, da je stanovanje v industrijskem stilu neobdelan diamant. Več v Stanovanje v industrijskem stilu z rastlinjakom.

Foto: www.onekindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Barviti dom v Romuniji, ki oživlja tradicijo

Združevanje rustikalnih interierjev s sodobnimi detajli je značilnost tega barvitega doma z domačim vzdušjem. Hiša se nahaja v Romuniji, v bližini Bukarešte, prenovo tradicionalne podeželske hiše pa je delo oblikovalke Aline Alexe iz Studia Decoraktiva, ki je hkrati tudi lastnica hiše. Več

Moderno stanovanje z modrimi stenami za mlad par

Moderno stanovanje v Cervii v Italiji, v katerem stanuje mlad par, je leta 2018 oblikovalo podjetje Gruppo Lithos Architettura. V glavnem bivalnem prostoru so združili pastelno modro barvo z lesenimi površinami. Vstopimo! Več

Vsi potrebujemo malo KitchenAidove nove barve v kuhinji

Aprila 2018 bo KitchenAid®, kuhinjski barvni trendsetter, znan po zabavnih in barvitih kuhinjskih pripomočkih, lansiral celotno kolekcijo naprav v popolnoma novi barvi - v koralni barvi. Barva se imenuje Rajska ptica oz. Bird of Paradise in zveni nadvse privlačno in eksotično. Več

Geberitova pomladna harmonija

Pričarajte si pomlad tudi v kopalnici! Medtem ko se zunaj prebuja narava in zadiši po sveže pokošeni travi ter cvetočih travnikih, si tudi v stanovanju zaželimo malce pomladne svežine. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki