Ambient

Sveže in pisano rusko stanovanje

Stanovanje na ulici Tuhachevsky v Sankt Peterburgu v Rusiji je drzno in barvito domovanje, zasnovano za tričlansko družino. Stanovanje je oblikoval Bazant Studio.

Ambientdizajn 13.4.2015, 9:48

Stanovanje ima lep razgled na park in katedralo. Bivalni prostor je velik 230 kvadratnih metrov in je nastal po združitvi štirih stanovanj. Četrto stanovanje, ki se nahaja v zgornjem nadstropju, je bilo dodano v času prenove. Ta del stanovanja bo lahko nekoč ponovno postalo samostojno stanovanje za hčerko.

"Lastniki stanovanja imajo velik občutek za humor in pozitiven odnos do življenja. Njihova miselnost nas je navdihnila. Pri ureditvi in zasnovi novourejenega stanovanja je bilo zelo pomembno, da notranjost doma odseva veselje stanovalcev. Mož in žena rada potujeta. Lastnik je tudi lovec, vendar na zahtevo njegove žene nismo uporabili nobene trofeje," so povedali arhitekti. 

Arhitektom je največjo težavo povzročala povezava zgornjega nadstropja s spodnjim, saj je bilo treba upoštevati posamezne prostore v obeh nadstropjih. V drugem nadstropju so uredili spalnico, manjšo dnevno sobo, garderobno sobo ter kopalnico.
Pri tem so se morali boriti tudi za vsak centimeter stropa. V strop so vgradili prezračevalni sistem, strop pa je visok samo 2,7 metra.

Sprva se niso osredotočili na barve v prostoru, a bolj ko so arhitekti spoznavali svoje naročnike, več svetlih in živahnih barv se je pojavilo v stanovanju. Barve so postale vir navdiha.

Foto: www.onekindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki