Ambient

Toplo in sofisticirano stanovanje v srcu Ljubljane

Atrijsko stanovanje v osrčju Ljubljane ima tloris, ki v glavnem bivalnem delu v celoti posnema vzorčno stanovanje v Situli. Naročnikoma je bila ta razporeditev res všeč, zato sta najela arhitekturno podjetje GAO arhitekti. Sivi odtenki so bili vezni element, največji kreativni izziv arhitektov pa, kako na enakem tlorisu ustvariti popolnoma drugačno vzdušje in stil, ki bo odražal navade in značaj lastnikov.

Ambientdizajn 18.1.2017, 8:51
Če je bila odločitev oblikovalcev glede oblikovanja vzorčnega stanovanja v Situli konceptualno vezana na lego ob železnici in uporabo industrijskih detajlov, so tokrat oblikovalci ostali zadržani, pri samih detajlih in svetlobi pa skušali ustvariti glamur in toplino.

Zrcaljenja, pogledi, prefinjene strukture materialov in bela svetloba, ki materiale in teksture poudarja, skupaj s še večjo odprtostjo pogledov že takoj ob vstopu v stanovanje ustvari občutek povezanosti in topline.

Kombinacija temno sivo toniranega jedra s povezavo mehkih lesenih struktur beljenega hrasta in z naravno svetlobo ožarjenega bivalnega prostora, ki prihaja iz atrija, kljub barvnemu nasprotju deluje harmonično.

Črne kovinske konzole, ki konstrukcijsko vpenjajo lesen okvir ob vhodu in kot dve šivanki podpirata dolgo črno konzolno omaro s televizijo, ponavljata enak vzorec tehničnofunkcionalnega detajla, omehčanega s pahljačastimi letvicami v sedežno televizijskem delu in galerijsko oblikovanem lesenem okvirju ob vhodu. 

Temni toni in keramika v obliki ribje kosti so podlaga, da lahko svetel in topel les izstopi in zažari.







































Atrijski del stanovanja je oblikovan kot japonski vrt in privablja vse poglede.
Stanovanje deluje kot velika luksuzna hiša z atrijem sredi urbanega mestnega vrveža.







Stenske luči v obliki nepravilne zvezde s svojim ponavljajočim ritmom definirajo in povezujejo glavno steno, ki teče od vhoda do spalnice. Ker svetijo navzgor, poudarjajo visoke stropove tlorisno razkošnega stanovanja.



Stanovanje se v svoji najbolj intimni točki zaključuje s spalnim delom, ki je preprosto harmoničen in prostoren.

Udobna in velika postelja z oblazinjenim vzglavjem preko celotne stene deluje minimalistično, a vabljivo. Pogled v atrij nežno obkrožajo prefinjene zavese v dveh slojih. Kopalnica in garderoba sta svetli in povezavi z glavnim prostorom ter delujeta kot celota.







Mladinski sobi sta povsem različni. Črno-bela sobica na začetku je oblikovana grafično, dinamično in kontrastno ter s fotografijo NEW YORKA daje kozmopolitanski vtis. 







Druga soba je kombinacija temnega venge lesa in sivomodre barve, ki je v svojem podtonu še vedno topla in božajoča. Vintage tapeta sivomodrih tonov je duša te prijetne in udobne sobe, moderno oblazinjena zofa z grozdom lučk pa je čudovita za sanjarjenje. 





V kopalnici so oblikovalci oblikovali posebno toaletno mizico s svetilko iz Artemidine vintage kolekcije, ki je na moderen način nostalgija za bolj umetelno oblikovanimi posameznimi kosi pohištva.







Oglejte si še tri projekte, ki so delo GAO arhitektov:

Vzorčno stanovanje v Situli by GAO arhitekti

Situla: GAO arhitekti opremili moško stanovanje

Slovenski dom: hiša na Galjevici



Foto: Miran Kambič, GAO arhitekti Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh




Naključni članki