Ambient

Tradicionalna hiša s sodobnim steklenim prizidkom

Tradicionalno enodružinsko hišo v Surreyju v Veliki Britaniji je leta 2017 popolnoma prenovilo podjetje OB Architecture. Prenovljena hiša stoji na 6 hektarjih zemljišča in ima pogled na vodni mlin iz 18. stoletja. Lastniki so želeli razširiti in preurediti hišo v pritličju, da bi zagotovili sodoben dnevno-bivalni prostor, ki bi bil napolnjen s svetlobo, odpiral pa bi se na vrt in izkoriščal prednosti čudovite okolice.

Ambientdizajn 1/16/2018, 11:46 PM

Zasnova sodobnega prizidka je temeljila na skici hiše iz leta 1836, ki prikazuje strešne oblike, katere so bile sčasoma odstranjene. Prizidek se nahaja na prvotnih temeljih prejšnjih struktur, dvorišče in vrt pa sta bila obnovljena v nekdanji lepoti. 

Streha prizidka je zgrajena iz hrastovega okvirja in oblečena v bronasto kovino, ki dopolnjuje zemeljske odtenke rdeče opeke in kamnov na glavni fasadi. Streha ima dve trikotni osi, ki omogočata svetlobi, da skozi strešni okni prodre globoko v notranjost.Jedilnico in ostala območja opredeljuje obokana streha in struktura šestih hrastovih stebrov. 

Bivalni prostor je orientiran proti opečnatemu dimniku in kaminu, ki je zasnovan kot moderna interpretacija dimnika glavne hiše. Sodoben prizidek oziroma dnevno-bivalni prostor določajo panoramska okna. Ogromne steklene površine skoraj brez okvirja ustvarjajo brezmejni prehod iz interierja v okolico. 

Čeprav nepremičnina stoji na angleških tleh, so na fasadi prisotne nizozemske arhitekturne značilnosti, ki ponazarjajo tudi kontekstualni pristop k oblikovanju sodobnega prizidka.

Navdih:

V vasi Aalten na Nizozemskem se nahaja obnovljena kmetija iz 50. let prejšnjega stoletja, ki je sodobna mešanica tradicionalnega in modernega. Podjetje Bureau Fraai je posodobilo podobo in notranjost kmetije ter ustvarilo nov bivalni prostor, ki vključuje stari skedenj ob hiši.

Sodoben prizidek preoblikoval kmetijo iz 50. let

Foto: Martin Gardner, www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki