Ambient

Victor Hugo: stanovanje v Parizu

Leta 2014 je notranja oblikovalka Camille Hermand v Parizu opremila družinsko stanovanje.

Ambientdizajn 6/30/2015, 4:15 PM

Camille Hermand je opremila večje stanovanje za štiričlansko družino.

Ker je bila bivalna površina stanovanja za vse želje kljub temu premajhna, so se lastniki odločili, da se odpovejo klasični dnevni sobi, da bosta imela otroka vsak svojo sobo.

Dnevno sobo nadomešča jedilnica, ki je udoben in svetel prostor, ki je ločen od kuhinje, da je prostor primeren tudi za poslovne sestanke, ne samo zasebne družinske obiske.

Oblikovalka je kuhinjski otok dopolnila z usnjenima barskima stoloma z lesenimi nogami GUBI 33D (Gubi, oblikovanje Poul Christiansen in Boris Berlin) ter visečo svetilko GRÄSHOPPA (Gubi, oblikovanje Greta Magnusson Grossman).

Spalnica staršev je preprosta in minimalistična.

Nekaj barve prinašajo v prostor le tapeta in posteljno pregrinjalo, steno pa poživlja viseča svetilka HOOKED 1.0 v industrijskem stilu (Buster + Punch, oblikovanje Massimo Buster Minale, 2013).

V prvi otroški sobi biva nogometni navdušenec. Oblikovalka mu je stene polepšala s stensko poslikavo s pariškim motivom ter rumeno svetilko N°304 (kolekcija Gras, DCW éditions, oblikovanje Bernard-Albin Gras).

V drugo sobo pa je oblikovalka spustila pastelne odtenke in nekaj skandinavskega vpliva z izdelki in tapeto Ferm Living.

Stanovanje ima dve kopalnici. Otroško kopalnico je oblikovalka opremila s samostoječim umivalnikom Ray (Ex.t, oblikovanje Michael Hilgers, 2013) ter talno in stensko keramiko Azulej (Mutina, oblikovanje Patricia Urquiola, 2012), da je prostor brez naravne svetlobe bolj mladosten in dinamičen. Kopalnica staršev je bolj elegantna in minimalistična. 

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki