Ambient

Zračen, povezan in usklajen dom v Bratislavi

Tomas Belica iz Tolicci Design Studia je zasnoval svetlo, zračno in trendovsko notranjost družinskega domovanja v Bratislavi.

Ambientdizajn 8/5/2015, 9:49 AM

Projekt tega družinskega prebivališča je uresničil vse želje naročnikov, hkrati pa je v čim večji meri izrazil ustvarjalnost in stil studia.

Dnevna soba, kuhinja in jedilnica so elegantno opremljeni prostori, vendar z zadostno stopnjo zanimivosti, poudarkov in italijanske elegance. Uporabljene materiale in barvno shemo je mogoče spreminjati z barvnimi dodatki, s čimer bodo lastniki vzdrževali sodobno podobo. Povezanost barv in materialov posameznih prostorov, ki se nahajajo v pritličju, je bila ena od najpomembnejših stvari, ki jo je želel doseči arhitekt.

Območje vhoda je neposredno povezano z dnevno sobo, kuhinjo in jedilnico. Odprtost in povezanost podpira ista keramika, ki tekoče prehaja v lesena tla.

Stopnišče kot povezovalni element med spodnjim in zgornjim nadstropjem s svojo zasnovo in preprostostjo v obliki materialov tvori harmonično notranjo povezavo.

Zasebno območje doma sestavljata dve otroški sobi, otroška kopalnica in spalnica staršev z garderobno sobo in odprto kopalnico.

V otroški sobi kontrastne barve ustvarjajo razigran prostor na uravnotežen in usklajen način. Lastniki so želeli enake prostore kljub različnim postavitvam in namenom. Izbrane barve odražajo ideje lastnikov, svetla lesena tla pa tečejo tudi v otroški sobi. Arhitekti so želeli ustvariti brezčasno oblikovano otroško sobo na način, da bi ti prostori ustrezali bivalnim potrebam brez večjih sprememb v celotnem razvoju in rasti otrok.

Spalnica staršev je kombinacija izčiščene elegance in udobja, v kateri bodo lastniki našli svoj idealen prostor za sprostitev. Arhitekt je ustvaril zasebni prostor v tem velikem, odprtem in povezanem domu. Kombinacija barv ima pomirjujoč učinek, ki lastnikom omogoča mir in sprostitev po napornem delovnem dnevu. Osrednji element v kopalnici, ki jo od spalnega prostora ločuje le steklena stena z zaveso, je prostostoječa kad.

Soba za goste ima značilnosti in barvne kombinacije preostalih notranjih prostorov. Dizajn povezuje elemente modernega stila, ki združuje funkcionalnost z občutkom ugodja in topline, le-ti pa so podprti z izbranimi barvami in lesenim dekorjem.

Družinsko domovanje deluje usklajeno in prijetno, v sebi pa nosi elemente nežnosti, ki se odražajo v izbrani notranji opremi italijanskih blagovnih znamk. Celoten dom je povezan, uglašen in usklajen.

Foto: www.interiorzine.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki