Ambient

Črno-beli interjer z lesenimi poudarki

Notranjost hiše D24 v Jaworznu na Poljskem je oblikoval Widawscy Studio architektury s poudarkom na minimalizmu in maksimalno odprtem prostoru.

Ambientdizajn 1/2/2015, 10:57 AM

Ambient

Oblikovalci so notranjost hiše uredili z elegantno preprostostjo. Odločili so se, da uporabijo nasprotje bele in črne barve ter hrasta. V pritličju hiše prevladujeta obe glavni barvi, ki ju prekinja nekaj rumenozelenih poudarkov.

Zaradi funkcionalnega načrta se posamezna območja v pritličju nevidno prekrivajo in tvorijo skladno celoto. Velika okna s pogledom na vrt še povečujejo občutek prostornosti.

Zaradi kombinacije monokromatskih barv, različnih oblik pohištva in materialov prostor ni enoličen. Stekleni elementi in lakirane površine pohištva, ki so jih arhitekti uporabili zaradi vizualnega povečanja prostora, dajejo dnevno-bivalnemu prostoru eleganco. Monolitna oblika kamina v dnevni sobi poudarja minimalistično zasnovo. Črna steklena TV-stena ustvarja nasprotje z belimi pohištvenimi elementi in vizualno zmanjšuje vidnost televizije.

Kopalnica je polna nasprotij, v kateri črne in bele ploščice skupaj z mozaikom dodajajo eleganco.

Monokromatsko podobo spalnice razbijajo rdeči poudarki. Sredi prostora se nahaja bela usnjena postelja. Za vzglavjem se nahaja polvisoka furnirana stena, ki ločuje spalno območje od garderobe.

Iz spalnice je vhod tudi v kopalnico. Bele in črne ploščice so dopolnjene z lesenimi tlemi, kovinske luči nad umivalnikom in stol pa so elegantni poudarki.

Foto: www.onekindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki