Delovna soba, predsobe

Pisarniški ambient, ki izkazuje moško energijo

Kakovostno zasnovano poslovno okolje predstavlja podjetje ter je odraz lastnika in zaposlenih. Vsak ambient oddaja sporočilo in je hkrati promocija podjetja, informira obiskovalca/poslovnega partnerja o dejavnosti, ambicijah ... Z zagotovitvijo vseh funkcionalnih vidikov delovnega okolja je pisarniški ambient zasnovan s prevladujočo moško energijo, ki izkazuje svetovljanskost.

Ambientdizajn 10.2.2018, 17:22

Arhitektka Helena Kalčič iz podjetja Domus design je pri prenovi direktorske pisarne in sejne sobe v Kopru vnesla ekstravaganco v prostor z uporabo eksotičnega lesa - mahagonija in tika, stekla in železa v inovativnem pohištvu, izdelanem po naročilu.

Novourejeno delovno okolje s posebnim šarmom in izraženo dominantnostjo odraža okus in želje naročnika. Elementi sledijo linijam prostora, v središču je delovna miza, ki se subtilno ovija okrog nosilnega stebra, obdanega s črno pločevino z izpostavljenimi neti.

Slika z jadri, ki se razpenja čez modrino zidu v pisarni, nudi uporabniku odmik od hektičnega poslovnega vsakdanjika ter ga pomirja z blagodejnim vplivom morja in vonja po soli.

Še en projekt arhitektke Helene Kalčič:
Gostinski lokal, ki daje vtis urbane domačnostiNekaj detajlov pisalne mize:Morska tematika pisarne se nadaljuje tudi v sejni sobi. Kombinacija steklenih površin in mahagonija zagotovi izčiščeno sejno sobo, z izraženo fluidnostjo in ohranjanjem poudarka na ustvarjanju dialoga sodelujočih.

Če več informacij o delovnem okolju v naslednjih dveh člankih:


Foto: Helena Kalčič, FotoAtelje Maraž Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Novo stanovanjsko naselje hiš in stanovanj v Oslu na Norveškem

Navdihujoče naselje enodružinskih hiš in sodobnih stanovanj bodo zgradili v Oslu na Norveškem, načrti in vizualizacije pa so delo arhitekturnega biroja Reiulf Ramstad Architects. Arhitekti so zasnovali novo stanovanjsko območje, ki združuje zgodovinske stavbe z novimi zgradbami na privlačen in inovativen način. Več

Majhno stanovanje je lahko tudi lepo

Pomirjujoč ambient hongkonškega majhnega stanovanja, v katerem biva mlad švicarski par, se sklicuje na razpoloženje in občutek švicarske brunarice, sodobno ureditev pa prepleta z azijskimi podrobnostmi in preprostostjo. Projekt, ki ga je zasnovala mlada arhitekturna ekipa Bean Büro, je vključil prenovo majhnega stanovanja v stavbi iz 19. stoletja v starem delu Hong Konga. Več

Rustikalna počitniška hiša z vzdušjem preprostega bivanja

Podjetje Hoedemaker Pfeiffer je ob jezeru Chelan v Washingtonu zasnovalo počitniško rustikalno hišo. Počitniški dom je bil zasnovan za sodobno, preprosto življenje, ki ga navdihuje taborjenje in bivanje na prostem. Več

Sodobna družinska hiša v peščenih in rjavih odtenkih

Hišo v Palangi v Litvi so prenovili v sodobno družinsko hišo po načrtih Ramunasa Manikasanda in Valdasa Kontrimasa. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki