Dizajn

GOAT STORY z Gino zopet navdušuje na Kickstarterju

Mlada slovenska ekipa GOAT STORY je nase prvič opozorila pred dvema letoma, ko je z edinstveno kavno skodelico GOAT Mug prepričala na tisoče ljubiteljev kave. Uspeh na platformi Kickstarter, kjer so zbrali skoraj pol milijona dolarjev, je dal mladim Slovencem še več zagona. To jesen so se na Kickstarter vrnili z inovacijo, zastavljeni cilj pa presegli v pičlih osmih urah in v prvih treh tednih zbrali že več kot 300.000 dolarjev.

Ambientdizajn 22.11.2016, 16:06
Goat Mug je navdušil kavne navdušence po celem svetu in postal drugi najbolj financirani slovenski projekt na Kickstarterju. Za mlade kavne entuziaste pa se je kavna zgodba z unikatno skodelico v obliki kozjega roga šele začela. 

Ekipa ni počivala na lovorikah, temveč je nadaljevala z izobraževanjem in raziskovanjem kave. Po letu dni razvijanja, testiranja prototipov in po mnogih popitih skodelicah kave je nastala GINA, pametni kavni aparat

Multifunkcionalna kavna naprava je že v 8 urah prepričala na stotine ljubiteljev kave, da so podprli Kickstarter kampanjo in omogočili, da je Gina postala realnost. Gina združuje klasične metode priprave kave z najnovejšo tehnologijo. Ponaša se z vgrajeno pametno tehtnico in mobilno aplikacijo, uporabnik pa lahko eksperimentira s 3 različnimi tehnikami priprave kave. 

Z inovativnim izdelkom želijo ustvarjalci Gine Sloveniji in svetu približati nov trend, tako imenovani “tretji val uživanja kave” in ljubitelje kave po celem svetu s pomočjo tehnologije povezati v skupnost.

Trend “tretjega vala kave”, ki v zadnjih letih zajema cel svet, izvira iz obravnavanja kave kot ploda iz narave, njegovega izvora, okolja iz katerega izhaja, vseh odtenkov in okusov, ki jih ponuja in temu pripadajoče pomembne pravilne priprave.

Kot menijo strokovnjaki gojenja, praženja in priprave kave, gre tu za plod, katerega kakovost niha glede na letino in okolje, iz katerega izhaja, pri čemer moramo poznati določene zakonitosti in načine priprave kave. Tu pa se je treba zavedati, da najpomembnejšo vlogo igra prav njegova zgodnja obravnava s strani gojilcev, ki vsako zrno ročno in skrbno obdelajo. Z Gino želijo vsakemu ljubitelju kave, ki želi slediti tej viziji in vrednotam, ponuditi možnost enostavnega načina priprave kave.

Inovativen pametni instrument za pripravo kave tako spremlja mobilna aplikacija, ki uporabnika vodi skozi proces priprave. Meri čas dodajanja vode in beleži celoten postopek, ki ga lahko uporabnik deli z ostalimi. Vgrajena pametna tehtnica omogoča enostavnejše tehtanje sveže zmletih kavnih zrn, ob tem pa podatke sproti posreduje aplikaciji.

Gino odlikuje tudi poseben vijak, s katerim uravnavamo pretok vode in tako eksperimentiramo s tremi različnimi tehnikami priprave kave: pour-over, cold-drip ali immersionMlada ekipa uspeha ne pripisuje naključju, temveč dovršenemu izdelku in skrbno načrtovani kampanji, ki je prepričala njihove zveste podpornike in navdušila nove. Kot pravijo v ekipi GOAT STORY, je življenje prekratko, da ne bi uživali vsaj dobre kave. 

Pitje kave je postala samoumevna rutina, brez zavedanja, koliko truda je vloženega v posamezno kavno zrno in kakšno pot je le-to opravilo, preden je končalo v skodelici kave, ki jo brezbrižno popijemo vsako jutro.

Verjamejo, da je lahko priprava in uživanje kave spoštljiv obred in posebna izkušnja.
Z GINO je lahko posebna vsaka skodelica. Ljubitelji črnega eliksirja lahko podprete GINO na platformi Kickstarter in soustvarjate še eno slovensko zgodbo o uspehu. GINA je na Kickstarterju na voljo od 18. oktobra do 17. decembra


Navdih: Muzejske kavarne v Sloveniji: ''Bil je že čas!''


Foto: Goat story, oblikovanje Luka Pirnat, fotografije Jaka Birsa 

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki