Dizajn

Ikea v sodelovanju z modno oblikovalko Katie Eary

V mesecu aprilu Ikea predstavlja vpadljivo unikatno kolekcijo Giltig, ki je nastala z edinstvenim sodelovanjem priznane londonske oblikovalke moških oblačil Katie Eary. Izstopajoča kolekcija namiznih dodatkov in tekstila za dom z različnimi vzorci in živimi barvami vzbuja našo pozornost in vabi, da z njimi zaživimo glasneje - vidneje.

Ambientdizajn 2.4.2016, 22:23

Unikatna kolekcija Giltig je že na Ikeinih policah, na voljo pa bo zgolj v pomladnem času in v omejeni količini. Ikea tokrat vstopa na povsem novo področje, kjer se pohištvo sreča z modnim oblikovanjem. Giltig je prva tovrstna kolekcija v nizu prihajajočih sodelovanj z modnimi oblikovalci. Je način, s katerim Ikea raziskuje nov spekter razmišljanja.

Henrik Most, kreativni vodja v podjetju Ikea of Sweden, kjer se ukvarjajo z razvojem in oblikovanjem izdelkov, poudarja, da se lahko od razmišljanja in delovanja modnih oblikovalcev veliko naučimo:

»Veliko novega lahko spoznamo ob tem, kako oblikovalci delajo s tiskom, z barvami, vzorci in oblikami. Modni oblikovalci morajo nenehno odkrivati samega sebe in svoje delo. Ob tem v ospredje vedno znova postavljajo barve in vzorce.«

Barvito in vpadljivo kolekcijo namiznih dodatkov in tekstila za dom Giltig med drugim sestavljajo krožniki, pladnji, kozarci, skodelice, sklede, senčniki za svetilke, lampijoni, prevleke za blazine in odeje, kuhinjske krpe, prtički, prti za mize in mize, predpasniki, majice, stenske dekoracije in nakupovalne torbe. Na vse izdelke so z digitalnim tiskom natisnjeni različni izstopajoči motivi. Delo oblikovalke Katie Eary namreč temelji na digitalnem tisku različnih barvitih vzorcev, ki dobesedno bodejo v oči.

Ikea in Katie Eary sta kolekcijo Giltig ustvarili z mislijo, da tudi en sam izdelek lahko pomembno spremeni videz doma, če je le dovolj izstopajoč. Poiskati tak izdelek, pa bi moralo biti preprosto. S sodelovanjem sta Ikea in Katie Eary pohištvu za dom dodali nove, osupljive vzorce.

»Pravi dom ni pravi, če je v njem veliko kričečih predmetov. Pomembno je, da imamo doma izdelke, ki dopolnjujejo našo osebnost. Tako se nam zdi, da smo ob vstopu v dom pravzaprav vstopili v misli stanovalca,« izpostavlja modna oblikovalka Katie Eary.

Oglejte si kolekcijo Giltig, ki povezuje svet mode in pohištva.

O Katie Eary:

Katie Early z uporabo digitalnega tiska, ki omogoča ustvarjanje edinstvenih vzorcev in mešanje barv, raziskuje nove poglede na moško modo in s svojim delom nenehno premika meje. S tem, ko svojo barvito norost prenaša v naše domove, tudi sama vstopa na neznano področje.

»Sodelovanje s podjetjem IKEA me je ogromno naučilo. Super je moja dela videti v popolnoma drugačnem kontekstu. Ko opremljamo dom, lahko s pohištvom ustvarimo zelo veliko, a še vedno je toliko mej, ki jih lahko prestopimo,« je prepričana Katie Eary.

Foto: Ikea

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki