Dizajn

LEMA: knjižni modularni sistem praznuje 20-letnico

Podjetje Lema že od leta 1978 slovi kot proizvajalec modularnih sistemov za dnevno sobo in spalnico. A prava revolucija se je zgodila s sistemom po naročilu, vendar s kakovostjo in ceno industrijskega izdelka. To je bil mejnik v zgodovini podjetja Lema, njegova glavna dejavnost pa še danes temelji na modularnih sistemih, kot so knjižne police, omare in garderobne sobe. Knjižni sistem par excellence praznuje svojo 20. obletnico v letu 2015, Selecta pa je bil prvi izdelek, ki je združeval ročno izdelane podrobnosti z vrsto tehničnih inovacij, zato je še vedno eden izmed najbolj vsestranskih knjižnih modularnih sistemov.

Ambientdizajn 10/15/2015, 8:13 AM

S svojo prilagodljivostjo sestavnih delov, z zaključnimi materiali in možnimi sestavi je Selecta izdelek, primerljiv z unikatnimi in ročno izdelanimi obrtniškimi izdelki, njegova prednost pa je vrhunska kakovost sodobnega industrijskega izdelka.

Selecta je sistem, ki se nenehno razvija. Je del arhitekture, ki s pomočjo popolnega sistema geometrije in ustvarjalnosti fleksibilne strukture nenehno raste in se širi. V vsakem prostoru, zasebnem ali javnem, je stene mogoče dinamično preoblikovati v ritmično urejen in razstavno-shranjevalni prostor, zasnovan po naročilu. Modularna narava elementov omogoča sestavo neskončno dolge omare, ki se popolnoma prilagaja prostoru in potrebam. Prehodi, visoki stropovi, podstrešni prostori, območja blizu stopnic in na stopnišču niso omejitev, ampak priložnosti.

Selecta je zaradi svoje vsestranskosti in široke palete zaključnih materialov, velikosti in oblike primerna za najrazličnejše projekte in reševanje kompleksnih arhitekturnih projektov.

Zahvaljujoč tehnologiji in rešitvam je Selecta idealna za oblikovanje multifunkcionalne stene, ki vsebuje TV- in audio sisteme. Lema vedno nudi sisteme, ki so vrhunski, estetski in tehnološko napredni ter ki težijo k urejenemu prostoru.

Zaradi skrbi in pozornosti do podrobnosti je vsak sestav primeren za opremo prefinjenega, klasičnega ali sodobnega okolja. Bogastvo in kakovost materialov omogoča popolno prilagodljivost: vsi elementi so na voljo v 40 barvah laka ter dveh odtenkih hrasta (naravni in temno rjavi), nekateri elementi pa so dobavljivi tudi s sijajem. Steklo je lahko satinirano, transparentno, odsevno ali barvano.

Ravnotežje med najmodernejšo tehnologijo in globoko zakoreninjeno tradicijo daje življenje celotni kolekciji. Tesno sodelovanje z oblikovalci zagotavlja, da je pozornost namenjena prav vsaki stopnji proizvodnje, od zasnove do končnega izdelka.

Pred nekaj leti je blagovna znamka začela izražati idejo bivanja, ki je posvečena ljubiteljem neformalnega načina življenja. Lema home je zatočišče duše, je prostor, ki je narejen kot obleka po meri, je življenje daleč stran od hrupa, hitenja in posvečen čustvenemu udobju. Razkošje je potisnjeno v ozadje, medtem ko izstopa sproščeno vzdušje.

To je pohištvo, ki živi v harmoniji in ga je mogoče prilagoditi vsakemu domu.

Foto: www.archiproducts.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki