Dizajn

Osvetlite dnevno sobo z geometrijskimi skulpturami

Zimsko obdobje je čas, ko naši bivalni prostori živijo drugačno življenje, saj smo pri vsakodnevnih dejavnostih odvisni od umetne svetlobe. Ustvarjanje prave osvetlitve za družabno področje, kot je dnevna soba, osvetlitev pa bo hkrati tudi navdušila, je mogoče s pravimi svetili. Podjetje Vibia ponuja vrsto možnosti, ki združujejo odličnost oblikovanja, tehnične lastnosti in lastnost, ki je nad vsemi drugimi in ključna za dnevno sobo - toplota. Ustvarite minimalistično osvetlitev z geometrijskimi svetlobnimi skulpturami.

Ambientdizajn 2/4/2016, 11:45 PM

Naj vam predstavimo nekaj svetlobnih skulptur:

Rhythm je viseča svetilka, ki združuje minimalizem z gibanjem kot nobena druga svetilka. Ustvarja skrajne občutke, ki segajo od mehkih valov do kaotičnih oblik in oblik svetlobe.

Wireflow je sodobna kiparska oblikovalska ikona, katere klasična in avantgardna geometrija je izraz svojega časa, hkrati pa je brezčasna.

Navdih: Moderno: podobe Keitha Haringa in svetila Vibia Navdihujoča enodružinska hiša se nahaja v Sofiji v Bolgariji. Ponavljajoče belo-črne stenske podobe Keitha Haringa in lahkotni pajčevinasti lestenci Vibia ustvarjajo dinamičen interier moderne hiše, ki je sodoben, a hkrati udobno eleganten.

Suite je idealna svetloba za sproščene trenutke. Svetilka je sveža reinterpretacija tradicionalne stranske mizice, poličke in namizne svetilke.

Warm je sodobna minimalistična svetilka, ki s preprostostjo izvablja sprostitev. To je svetilka, ki se prilagodi kateremukoli stilu.

Svetilka Swing zagotavlja toplo svetlobo kot tudi zelo udobno uporabo, zahvaljujoč dvojnemu sistemu, ki omogoča široko paleto gibanja. Svetilka je na voljo kot talna, namizna ali stenska svetilka.

Cosmos je skulpturalna viseča svetilka, ki ustvarja vtis ozvezdja s svetilkami različnih barv in velikosti. Z grozdom svetilk ustvarite svoje ozvezdje v dnevno-bivalnem prostoru.

Navdih:

Leta 2013 sta Ronan in Erwan Bouroullec za podjetje Flos oblikovala visečo svetilko Aim, ki jo je oblikovalski svet sprva sprejel z mešanimi občutki, saj je napovedala enega izmed trendov v razsvetljavi – izpostavljene kable. Ker je svetilka kot skulptura, kiparski element, je lahko presenetljiva osrednja točka prostora, hkrati pa je dovolj subtilna, da ustreza tudi minimalistično opremljenemu interierju. Viseča svetilka Aim by Flos je hitro postala dizajnerska ikona, ki jo srečamo v najbolj modnih in trendnih restavracijah, pisarnah po vsem svetu, domovih ... Preverite, kako lahko svoj interier okrasite z visečo svetilko Aim by Flos. Več v članku Kako okrasiti interier z visečo svetilko Aim Flos.

Foto: www.interiorzine.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki