Dizajn

Ponovno kultiviranje običajnih stvari

Oblikovalski duo Re-culture je pred kratkim predstavil Dear O'Deer, zanimive keramične zalivalce, ki so videti kot lobanja ali jelenovo rogovje.

Ambientdizajn 10/21/2014, 9:08 AM

Strateška postavitev pokrovov in drenažnih lukenj omogoča zalivalcu, da ga uporabimo kot stenski nosilec ali namizni. Dear O'Deer je na voljo v treh različnih obdelavah: porcelanasto beli, terakota rdeči in mat zlati različici.

Projekt je bil predstavljen kot eden izmed finalistov Unique Youngstar Competition na Spoga Gafa 2014 v Kölnu v Nemčiji.

Re-culture je plod sodelovanja Rohana Chhabre in Kriti Chaudhary. Rohan ima izkušnje na področju industrijskega in modnega oblikovanja, Kriti pa je keramičarka in industrijska oblikovalka.

V svojih izdelkih poskušata doseči kombinacijo razsvetljenja in očaranosti s 'ponovnim kultiviranjem' (re-culturing) jezika vsakdanjih stvareh. Neživim predmetom vdahneta osebnost, da jih zajame občutek igrivosti in dvoumnosti.

Nenavadno spodbuja ljudi, da ponovno razmislijo o normalnem, običajnem in spodbuja kritično zavest ter igrivost, ki je nasprotje poučne izkušnje. 

Foto: www.freshome.com

 

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki