Dizajn

Sejem pohištva odpira svoja vrata

Pohištveni sejem Ambient Ljubljana jutri, 7. oktobra 2014, odpira svoja vrata.

Ambientdizajn 10/6/2014, 8:11 AM

Na največji razstavi notranje opreme z zadnjimi trendi v regiji med Milanom in Dunajem se od torka do nedelje, od 7. do 12. oktobra, predstavljajo vse vrste pohištva, svetila, dekorativne tkanine ter razni dodatki. Letos na sejmu sodeluje 206 podjetij iz 20 držav. Razstavljavci nudijo na razstavnih prostorih obiskovalcem svetovanje in popuste, nekatere je mogoče uveljaviti še pet mesecev po sejmu.

25. sejem je osvežen z nekaterimi novimi projekti: Teden oblikovanja – DESIGN WEEK: nova blagovna znamka v organizaciji Gospodarskega razstavišča in Zavoda Big na njunih prireditvah, Ambientu Ljubljana in Mesecu oblikovanja v prostorih nekdanje tiskarne Mladinska knjiga. Za obiskovalce, ki se nameravajo udeležiti več dogodkov na Tednu oblikovanja Ljubljana, je ob nakupu vstopnice za en dogodek vstopnica za drug dogodek cenejša za 30 %.

TOP 5 – priznanja Pet najboljših in priznanje Najboljši med petimi – TOP OF THE TOP podeljuje Gospodarsko razstavišče za najbolj inovativne in kreativne izdelke med razstavljenimi na sejmu, ki jih bo izbrala posebna mednarodna komisija. Izdelki so ves čas sejma na ogled na samostojni razstavi.

V dvorani Kupola si lahko ogledate TOP IDEJE, razstavo in borzo mladih, neprepoznavnih oblikovalcev in arhitektov na področju ambientalne kulture. To je priložnost, da se predstavijo industriji in širši javnosti, ki zanje kažeta vedno večje zanimanje. Letos sodelujejo tudi ustvarjalci iz sosednje Hrvaške.

V dvorani Kocka si lahko ogledate razstavo Znanilci nizozemskega oblikovanja & BIO 50 –Rezidenca nizozemskega veleposlanika, Draga 52, Ljubljana. Država partnerica 25. sejma pohištva Ambient Ljubljana je Kraljevina Nizozemska. Arhitektka Rianne Makkink iz oblikovalskega studia Makkink & Bey je ustvarila fascinanten pogled na sodobno nizozemsko oblikovanje v resničnem bivanjskem okolju hiše, ki je znana po svoji izjemni arhitekturi. Rianne Makkink je tudi članica mednarodne komisije za izbor izstopajočih izdelkov TOP 5 letošnjega sejma. Na Mestni ploščadi GR pa so na ogled stoli Tulpi nizozemskega oblikovalskega studia Tulpi-design.

Oglejte si tudi razstavo 'Izkušnja italijanskega oblikovanja keramike Made in Italy'. Na ogledu so nekateri izdelki kopalniške keramike in opreme naslednjih italijanskih blagovnih znamk: Arbi, Catalano, Fincibec, Florim, Gessi, Gsi, Jacuzzi, K8, Ritmonio in Samo. Razstava je nastala v sodelovanju s slovenskima podjetjema Kersan in Krisma. Italija pripoveduje svojo zgodbo skozi oblikovane predmete, ki prikličejo italijanski življenjski slog, odsevajo tradicijo in hkrati gledajo v prihodnost. Italijanski dizajn je s svojo domiselno ustvarjalnostjo podal globalne smernice in pustil neizbrisno sled v oblikovanju. Genialnost italijanskih arhitektov in oblikovalcev se je združila z obrtniškim znanjem in spretnostmi italijanskih podjetij, ki vztrajno vlagajo v raziskavo, inovacijo, materiale, oblike in tehnologije, zato da bi proizvode naredili še boljše, popolnejše. Rezultat je pameten in trajen dizajn.

ICE – Agencija za promocijo v tujini in internacionalizacijo italijanskih podjetij, Oddelek Veleposlaništva Republike Italije za gospodarsko promocijo, predstavlja izkušnjo italijanskega oblikovanja z okroglo mizo in razstavo, posvečeno promociji italijanske blagovne znamke Made in Italy. Dogodek, ki se letos predstavlja drugič, je organiziran v sklopu Italijanskega festivala v Sloveniji 2014.

OKROGLA MIZA Izkušnja italijanskega oblikovanja bo potekala v torek, 7. oktobra 2014, ob 14.00 uri v dvorani Galerija. Gostja okrogle mize je italijanska arhitektka Barbara Delucca, odgovorni vodja projekta v biroju Iosa Ghini Associati v Milanu, ki združuje inženirje in oblikovalce različnih narodnosti in okolij. Poleg obsežnih oblikovalskih izkušenj za pomembne italijanske blagovne znamke s področja proizvodnje pohištva se biro ponaša z obsežnim portfeljem projektov trgovinskih in muzejskih objektov, prostorov in zgradb, namenjenih mestnemu in letalskemu prevozu, hotelov, prodajnih mest in trgovin s konceptom, zgrajenih v Evropi, Ameriki in Aziji za pomembne mednarodne skupine. Okrogla miza bo potekala v odprtem in sinergičnem dialogu s pomembnimi predstavniki slovenskega oblikovanja, kot sta biro Bevk Perović arhitekti in Miha Klinar, Gigodesign, ter Nado Vodušek v vlogi moderatorke. Udeležba je brezplačna ob predhodni prijavi na elektronski naslov lubiana@ice.it.

SEJEM JE ODPRT od 7. do 11. oktobra od 10.00–20.00 in 12. oktobra od 10.00 do 18.00 ure. Vsi obiskovalci ob nakupu vstopnice prejmejo katalog Ambient Ljubljana 2014. 

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki