Dizajn

V Ljubljano se danes vrača Odprta kuhna

V Ljubljano se z današnjim dnem že četrto leto zapored vrača Odprta kuhna, največji in med zvestimi obiskovalci od blizu in daleč najbolj priljubljeni kulinarični dogodek pri nas. Vrata Odprte kuhne se bodo v zavetju Pogačarjevega trga odprla točno ob 10. uri in bodo ostala odprta vse do 21. ure.

Ambientdizajn 3/25/2016, 9:21 AM

Na prvi pomladni petek v letošnjem letu bodo mojstri ulične prehrane, strokovnjaki za vino in pivo ter turistične kmetije in bistroji združili moči s priznanimi kulinaričnimi mojstri iz najboljših restavracij in gostiln z vseh koncev Slovenije. Skupaj z obiskovalci bodo znani in novi obrazi Odprte kuhne vsak sončni petek vse do novembra Pogačarjev trg spreminjali v najokusnejši in najživahnejši trg pri nas. Odprta kuhna se aprila vrača tudi v Celje in Koper.

S pomladjo se v prestolnico že tradicionalno vrača tudi Odprta kuhna, največji in daleč najbolj priljubljeni kulinarični dogodek pri nas, ki vsak sončni petek vse do novembra na enem mestu predstavlja najboljše kar Slovenija kot kulinarična destinacija ponuja zvestim okuševalcem od blizu in daleč. Četrto leto zapored bodo mojstri za ulično prehrano, strokovnjaki za vino in pivo ter turistične kmetije in bistroji na enem mestu združili moči s priznanimi kulinaričnimi mojstri iz najboljših restavracij in gostiln z vseh koncev Slovenije.

Skupaj z obiskovalci, ki bodo ob sprehodu med stojnicami grižljaj za grižljajem in požirek za požirkom spoznavali raznolikost slovenskega kulinaričnega prostora, pa bodo vsak sončni petek Pogačarjev trg spremenili v najokusnejši in najživahnejši trg pri nas.

V letošnji sezoni bo obratovalni čas Odprte kuhne nekoliko spremenjen.

Odprta kuhna bo svoja vrata odprla vsak sončni petek med 10. in 21. uro, v poznih pomladnih in poletnih mesecih pa bo odprta vse do 23. ure.

Odprta kuhna ponosno podpira projekt Ljubljana – Zelena prestolnica Evrope 2016. Na vsakem dogodku bo posebna pozornost namenjena osveščanju ponudnikov in obiskovalcev o zmanjševanju in recikliranju odpadkov ter uporabi javnih prevoznih sredstev ob obiskih Odprte kuhne.

Tudi letos se projekt Odprta kuhna vrača v Celje in Koper.

V soboto, 16. aprila 2016, bo med 10. in 20. uro ponovno zadišalo na Savinovi ulici in Mestni tržnici Celje, v torek, 26. aprila 2016, pa bo Odprta kuhna prvič letos obiskala slovensko obalo. Na ta dan se bo idiličen Carpacciov trg med 11. in 21. uro spremenil v pravo okuševalnico na prostem.

Ponudniki četrte sezone Odprte kuhne (po abecednem vrstnem redu):

Abi Falafel, Argentino Steakhouse, Barbarella, Bazilika bistro, Burrito Loco, Café Romeo, Dežela okusov Pub & Grill, Dnevni bar pr`Mrtinet, Dvor Jezeršek, eVino, Experiment; No Art = No Fun, Galerija okusov, Gostilna Čad, Gostilna in pivnica Stari pisker, Gostilna Lovski dom, Gostilna Mihovec, Gostilna Na gradu, Gostilna pr`Matičku, Gostilna pri Danilu, Gostilna pri Kuklju, Gostilna pri Mari, Gostilna Pri Škrubiju, Gostilna Repnik, Gostilna Tomi, Gostinstvo in catering Koren, Gostišče Grič, Grad Otočec, Green republic, Hiša Franko, Hiša Raduha, Hiša turške kulinarike Yildiz Han, Hood Burger, Indijska restavracija Namasté, J&B vinoteka, JB restavracija, Kavarna Union, Kavarna Zvezda, Kralj žara, La Caja China, Libanonske meze in drugi užitki, Lizin vrt, Mala kmetija, Miramar, Organic Garden, Oštarija Dolenjske Toplice, Ošterija Debeluh, Penine Istenič, Perzijska kuhinja, Plata – Naberi okuse, Pop's place, Restavracija Boheja, Restavracija Brioni, Restavracija diVino, Restavracija Jožef, Restavracija Kaiser, Restavracija Kitajski vrt, Restavracija Pavus, Restavracija Pri levu, Restavracija Primorka, Restavracija Shambala, Restavracija Skipass, Restavracija Strelec, Skuhna, Slon 1552, Smrekarjev hram, Taverna Tatjana, Thai Inn Pub, Tokyo Piknik, Unionski vrt, Vander Urbani Resort, Vila Herberstein in Vinoteka Movia.

Projekt Odprta kuhna je prejemnik dveh pomembnih nagrad, nagrade Jakob za odličnost in kakovost v turizmu regije Alpe Adria, in nagrade sejalec za inovativne dosežke v turizmu.

Foto: Arhiv Odprte kuhne

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki