Dizajn

Vodič po sodobni vzorčasti keramiki

Sodobna vzorčasta keramika obuja tradicijo na nov, sodoben način, zaradi česar so vzorci primerni tudi za sodobne prostore. S sodobno vzorčasto keramiko lahko ustvarimo tako dekorativne kot tudi minimalistične prostore. Med množico vzorčastih ploščic smo izbrali najzanimivejšo keramiko.

Ambientdizajn 24.9.2015, 13:23

Ceramiche Caesar

Kolekcija One Cement
Talna in stenska keramika

Življenje vsakega izmed nas je sestavljeno iz edinstvenih trenutkov. Vsi pripovedujejo zgodbe, ki spodbujajo taktilne zaznave, da nas spominjajo na barvo, obliko, čustva ... Kolekcija One izziva občutke s popolno združitvijo tradicionalnega materiala in sodobnega razpoloženja betona, kar omogoča ustvarjanje edinstvenega stila. Zahvaljujoč svoji vsestranskosti je kolekcija One odlična rešitev za ustvarjanje izbrane podobe prostora, personaliziranega vzorca ter izvirnega poudarka.

Equipe Ceramicasscale

Kolekcija Scale
Stenska keramika

Ceramiche Keope

Kolekcija Cementine Cold
Talna keramika iz porcelana

Appiani

Kolekcija Memorie
Mozaik

Panaria Ceramica

Kolekcija Memory Mood
Ekološka talna keramika iz porcelana
Oblikovanje Silvia Stanzani, 2014

Ceramiche Refin

Kolekcija Flower
Talna keramika iz porcelana
Oblikovanje Studio FM Milano, 2013


 

Cvetlični okraski, ki se spogledujejo s preteklostjo, obujajo tradicionalne vzorce iz pokrajine Emilia Romagna. Ritmična razdrobljenost modelov ustvarja nepričakovane kompozicije, zaradi česar je osvežena tradicija primerna tudi za sodoben prostor.

Unica by Target studio

Kolekcija La Chic Mer
Stenska in talna keramika iz porcelana

Unica by Target studio

Kolekcija Etro Metal Celeste
Stenska in talna keramika iz porcelana

Ceramica Fioranese

Kolekcija Cementine Black & White
Talna keramika iz porcelana
 

Ceramica Fioranese nenehno razvija svojo ponudbo, da bi lepoto keramike združila s funkcionalnostjo, da bo bivalni prostor postal kraj, kjer nam bo popolnoma udobno, v širšem pogledu pa ustvarja bogatejši, bolj racionalen koncept življenjskega stila.

Mutina

Kolekcija Azulej 
Glazirane stenske in talne ploščice
Oblikovanje Patricia Urquiola, 2012

Azulej, kolekcija keramike, ki jo je Patricia Urquiola zasnovala za podjetje Mutina, spominja na antične majolike, vendar je narejena iz sodobnega hidravličnega betona. Tradicija, osvežena s sodobnim videzom, je na voljo v velikosti 20 x 20 cm, keramiko pa lahko polagamo v poljubnem vzorcu, da nastane tako imenovana krpanka oziroma patchwork. Inovativna kolekcija v stilu mešano, a ujemajoče naključno združuje abstraktne vzorce in subtilne, nevtralne barve. Vzorec je nanešen na material na nepravilen oziroma naraven način, kar daje edinstven in presenetljiv rezultat, ki omogoča svobodo pri kompoziciji in prepoznaven dizajn, ki ohranja obrtniške značilnosti in jih kombinira z visoko tehnološkim materialom.

Azulej je zelo prilagodljiva kolekcija, ki jo lahko uporabimo za ustvarjanje zelo dekorativnih prostorov kot tudi minimalističnih. Kolekcija je sestavljena iz treh osnovnih barv (bele, svetlo sive in temno sive barve). 27 različnih vzorcev ustvarja niz, ki ga je mogoče ponavljati v nedogled. Tri patchwork kompozicije in 9 posameznih vzorcev za vsako osnovno barvo lahko uporabimo posamezno ali v kombinacijah in z njimi ustvarimo ‘preprogo’ sredi prostora ali osupljivo dekoracijo tal ali stene.

Ape ceramica

Kolekcija Home
Talna in stenska keramika
 

Minimalistični kolekciji enobarvne keramike je dodana vzorčasta keramika, ki jo lahko poljubno kombiniramo.

Villeroy & Boch Fliesen

Kolekcija Century Unlimited
Notranja talna in stenska keramika

Kolekcija CENTURY UNLIMITED ponuja neskončno možnosti razporeditve barv in vzorcev. Kolekcija je sodobna in inovativna reinterpretacija priljubljenih mettlach ploščic iz poznega 19. stoletja. Osem osnovnih ploščic in tri dekorativne linije omogočajo edinstven in raznolik dizajn.

Dekorativne ploščice v treh barvah se ujemajo z osnovnimi ploščicami: topla in umirjena podoba, ki se ujema s smetanasto, bež in rjavo; kontrastna podoba s svetlo sivo, temno sivo in indigo modro; ter večbarvna kombinacija v vseh odtenkih. Znotraj dekorativnih linij Circle, Triangle in Diamonds so dizajni na voljo v treh intenzivnostih barve. Zaradi tega nastane kar 27 različnih možnosti, vsaka barva pa ima tudi ujemajoče bordure in vogal. Z njimi lahko ustvarite tlakovane 'preproge' vseh velikosti.

Prednost kolekcije je, da lahko vzorce pomešate popolnoma nekonvencionalno in popolnoma naključno, mozaik bo vedno ustvaril harmoničen učinek. Od vas je odvisno, kateri stil vam je ljubši. Lahko se odločite tudi za različno uporabo na tleh in steni – na primer na tleh linearno in v eni barvi, na steni pa pomešano in večbarvno.

Ceramica Bardelli

Kolekcija Queen
Notranja in zunanja glazirana talna in stenska keramika


Artesia® / International Slate Company

Kolekcija Azul origami 
Stenska keramika iz naravnega kamna
Oblikovanje Francesca Dondero, 2014

Nova kolekcija kamnov vključuje nevtralne in homogene barve, od pastelnih do temnih odtenkov. Kolekcija zadovoljuje potrebe sodobne arhitekture, ki zahteva paleto naravnih in nežnih esenc, da služijo kot ozadje za elegantno oblikovanje prostorov. Tudi velikosti so nove: poleg klasične pravokotne in kvadratne oblike je sedaj na voljo še šesterokotnik – brezčasna klasika, vendar interpretirana v sodobnem stilu in z močnim poudarkom, saj lahko keramiko barvno mešamo brez omejitev.

Ragno - Marazzi Group

Kolekcija Rewind
Talna in stenska keramika iz porcelana
 

Kolekcija Rewind je sodobna reinterpretacija brezčasnih materialov. Šest prefinjenih barv, širok izbor velikosti ter heksagonalna oblika omogoča ustvarjanje dizajna z edinstveno osebnostjo. Kolekcijo lahko uporabimo kot stensko ali talno oblogo v stanovanjskih in poslovnih projektih, kombiniramo pa jo lahko tudi s keramiko Woodplace v videzu lesa.

Officina Italiana

Kolekcija Ines
Notranja stenska in talna keramika

Self Style

Kolekcija Madelaine
Glazirana kamnita talna in stenska keramika

Yurtbay Seramik

Kolekcija Nikea
Notranja stenska keramika
 

Keramika za vse ljubitelje retro in rustikalnega stila.

Impronta Ceramiche by Italgraniti Group

Kolekcija Empreinte Blanc
Stenska keramika
 

Ceramica Sant'Agostino

Kolekcija Italian Dream
Stenska keramika
 

Sveže in vabeče. Italian Dream je kolekcija, ki se poklanja vsem modernim dizajnom z mešanjem ploščic polnih barv in različnih vzorcev. Naredite svojo različico krpanke (patchworka) v kopalniškem prostoru.

Marazzi

Kolekcija BLOCK
Talna in stenska keramika iz porcelana

Foto: www.archiproducts.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno stanovanje s pastelno zelenim regalom

Sodobno stanovanje, ki se nahaja v ukrajinskem mestu Dnepropetrovsk, je leta 2017 oblikovalo podjetje Tobi Architects. Stanovanje je bilo zasnovano za mlado družino, ki ceni funkcionalnost in modernost ter toplino in udobje. Več

Majhno stanovanje, veliko 30 m2, z okroglim oknom

Ko je zunaj mrzlo, se več zadržujemo doma in uživamo v prijetnem, toplem in vabečem domu … Prav tak draguljček - vesel, funkcionalen in edinstven -, je to majhno stanovanje, veliko le 30 m2. Stanovanje se nahaja blizu Gdanska na Poljskem in ga je je zasnovalo podjetje Interurban. Več

Garsonjera: študentsko stanovanje v Odesi

To izredno majhno stanovanje, garsonjero, veliko zgolj 17 kvadratnih metrov, ki se nahaja v Odesi v Ukrajini, je leta 2017 zasnovalo podjetje Fateeva Design. Več

Prostorna dnevna soba z dvema jedilnima mizama

Prostorno stanovanje, ki se nahaja v Valladolidu v Španiji, je leta 2017 prenovil Estudio Lätt. Majhno dnevno sobo je težavno opremiti, nič manj zahtevno pa ni opremljanje ogromnega prostora. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki