Dnevne sobe, jedilnica

Dnevno-bivalni prostor v lebdeči hiši

Leta 2015 je podjetje 2A Design Architecture v Orgeresu v Franciji zasnovalo sodobno trinadstropno hišo. Sodobna hiša je zasnovana kot kubus, ki lebdi – lebdeči kubus.

Ambientdizajn 6/4/2016, 3:22 PM

Na ravni pritličja se nahaja garaža, ki ji zaščito nudi bivalni del hiše, ter vhod s shranjevalnim prostorom, za zaprtimi vrati pa je urejena kurilnica.

V 1. nadstropju se nahaja dnevno-bivalni prostor odprtega tlorisa. Jedilnica, kuhinja in dnevna soba so povezana območja. To je še posebej vidno v dnevni sobi, kjer celotno steno prekriva omara. Bele omare enotnega videza skrivajo različne shranjevalne namene. Kompozicijo belih omar vizualno poživljata dve sivi niši, njuna višina pa je prilagojena različnim potrebam. V prvi niši se nahaja televizija, druga niša pa ustreza kuhinjskim potrebam in pultu s kavnim avtomatom. Omare se nadaljujejo še naprej v garderobno omaro v spalnico.

Sredi dnevno-bivalnega prostora se nahaja velik kuhinjski otok, hladilnik in pečica pa sta spravljena v zidni niši. Kuhinjska niša se dopolnjuje z ureditvijo kopalnica in stranišča na nasprotni strani stene. Zaradi usklajene barve stene in omar so kuhinjske naprave sredi stene skoraj neopazne.

Dnevno-bivalni prostor v lebdeči hiši

V istem nadstropju se nahaja še ena spalnica, stopnišče pa vodi v tretje nadstropje z veliko strešno teraso, kopalnico, dodatnim shranjevalnim prostorom, vrh stopnišča pa se po potrebi spremeni v sobo za goste, ko lastniki spustijo dvižno posteljo.

Navdih: Kam postaviti zakonsko posteljo v majhnem domu

Navdih:

Po popolni prenovi je starejša hiša postala navdihujoče domovanje mlade družine. Atelier Sofi(A) je ohranil čar izvirnega doma, a temu brezkompromisno dodal sodobne predmete in barve, ki bivajo v popolni harmoniji. Več v Staro in novo lahko biva v popolni harmoniji.

Dinamično moderno stanovanje za očeta in sina

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki