Dnevne sobe, jedilnica

Dnevno-bivalni prostor z rožnatimi dodatki

Podjetje Witcher Crawford je zasnovalo sodobno dvonadstropno hišo, ki se nahaja v Hampshiru v Veliki Britaniji. Izgradnja zelo sodobne, prostorne družinske hiše je zahtevala domišljijo in spretnost. Zadnji del hiše je v celoti zastekljen s panoramskimi okni, ki omogočajo neverjetno količino svetlobe in obenem čudovit razgled na park. Rožnata je barva, ki odžene monotonost.

Ambientdizajn 5/24/2016, 8:08 AM

Naročniki so želeli trajnostno zasnovan in energetsko učinkovit družinski dom. Vsi glavni prostori se nahajajo na zadnji strani hiše, da imajo razkošen pogled na pokrajino. Poleg tega dvonadstropna hiša na sprednji strani ne presega višine bungalova, kar dovoljujejo lokalni predpisi.

Izčiščena, sveža struktura, ki je hkrati domača in ima odprt tloris, ustvarja potreben prostor. Materiali in barve na fasadi so usklajeni z naravnim okoljem, zato so arhitekti izbrali bel omet in naravno cedrovino. Streha iz cinka je opremljena s solarnimi ogrevalnimi ploščami in svetlobnikom, ki prinaša v kletno kuhinjo in na delovne površine naravno svetlobo.

Zadnji del hiše je v celoti zastekljen s panoramskimi okni, ki omogočajo neverjetno količino svetlobe in obenem čudovit razgled na park.

V zgornjem nadstropju se nahaja dnevna soba, do dnevno-bivalnega prostora pa vodi spiralno stopnišče iz jekla in stekla, ki je edina krivulja v hiši.

Sijoče površine odsevajo svetlobo, prav tako tudi bele kuhinjske omare in kuhinjski pult v kletni kuhinji, ki je dodatno osvetljena s svetlobnikom. Bele stene, belo pohištvo in rožnati dekorativni poudarki ustvarjajo svež in živahen dnevno-bivalni prostor, ki je napolnjen z naravno svetlobo in povezan z okolico.

Kako vi preganjate dež, meglo in nerazpoloženje? Nekateri oblikovalci pravijo, da potrebujejo samo nekaj rožnate barve, ki s svojim veseljem prekine monotonost. 

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki