Dnevne sobe, jedilnica

Kontrast: moderni kosi v veličastnih sobanah

Diff.Studio je za bogato okrašeni dom v Italiji pod klasičnim rokokojskim ozadjem dodal plasti sodobnega stila. Končni rezultat je lepa mešanica kosov, ki odraža in dopolnjuje pretekli čas.

Ambientdizajn 9/5/2016, 8:21 AM
Stara arhitektura dnevne sobe z obokanimi stropovi in okni daje prostoru svetel, zračen občutek. Številne viseče luči z mehkimi venčnimi listi iz muslina mehko in romantično osvetljujejo prostor. Mehkoba poljubnih oblik ustvarja omamen kontrast s kovinskimi zlatimi lučmi na obeh straneh kamina.

Oblikovalska ekipa je uporabila svetle odtenke, ki jih je poudarila z bogatimi odtenki draguljev. Smaragdno zelena zofa v središču dnevne sobe privablja poglede in preobrazi interier v sodobni stil. Smaragdna barva odlično dopolnjuje zlato barvo in umetniške linije na steni. To je očiten primer ustvarjanja novega prostora z združevanjem starega in novega. 

Rdeča stena vinsko rdečega odtenka v jedilnici se elegantno poigrava s svetlo modrimi odtenki v vazah in na stenski freski. Podoba na stenski poslikavi spominja na Michelangelovega Davida. V jedilnici nad jedilno mizo dva zlata lestenca Delightfull povezujeta vse elemente v prostoru v veličasten stil. 

Razkošje je bilo glavno vodilo tudi pri izbiri kopalniške opreme. Obstajajo materiali, ki so še bolj razkošni od marmorja.

Le redki lahko svoj dom okrasijo z dragulji ali redkimi kamninami. Podjetje Antolini izdeluje v Severni Ameriki kolekcijo Precioustone, ki je narejena iz redkih vrst naravnih kamnov, ki jih uporabljajo tudi za nakit.

Več kot sto vrst dragih kamnov je na voljo v tej dragoceni kolekciji. Ametist, kremen, jasper, ahat … so preobraženi v izjemne obloge. Dragoceni kamni, predvsem prosojne vrste, so lahko osvetljeni z zadnje strani, da v prostoru ustvarijo edinstven barvni učinek in dodajo vtis razkošja. Zaradi težav pri pridobivanju večjih zalog dragocenih kamnin in posledično cene je kolekcija Precioustone dragocen izdelek, rezerviran za petičneže.

Dragocene kamnine so nastajale med naravnimi procesi na Zemlji več milijonov in milijard let. Precioustone je del zgodbe našega planeta, dokaz zemeljske moči, da oblikuje dizajn, ki presega druge dizajne.

Navdih:

Če so vam všeč luksuzna stanovanja z odprtim tlorisom, stopnišča, marmor in medeninasto pohištvo, boste zagotovo cenili projekt ukrajinskih oblikovalcev, Iryne Dzhemesiuk in Vitalyja Yurova. Črno barvo, ki je bila osnova prenove stanovanja, redko najdemo v pariških stanovanjih.

Podelitev oskarjev je priložnost, da doživimo nekaj hollywoodskega blišča in glamurja. Vsako leto so revije polne krasnih oblek, osupljivega nakita, podoba zlatega kipca pa je prisotna na vsakem koraku. Kombinacija blišča, razkošja in zlate barve prinaša nekaj domišljije in pravljice tudi v naše življenje. Zakaj ne bi nekaj blišča in elegance slovesnosti prenesli tudi v svoj dom in v njem uživali vse leto? Več v članku Luksuz in stil oskarjev: 10 idej za vaš dom.

Razkošna kuhinja iz hrasta in bakrenim mozaikom

Foto: www.freshome.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi