Dnevne sobe, jedilnica

Minimalistična jedilnica s svetilko Aim by Flos

Prenovo stanovanja v New Yorku je zasnovalo podjetje Shadow Architects. Stanovanje zavzema krilo nekdanje majhne bolnišnice, ki je spadala pod okrilje cerkve čez cesto, že leta 1980 pa so prostorom prvič spremenili namembnost in v njih uredili stanovanje. Arhitekti so preuredili tloris ter uredili novo spalnico in velik dnevno-bivalni prostor z okni na treh straneh, ki poudarjajo prostornost interierja.

Ambientdizajn 6/14/2016, 8:19 AM

Po vstopu v stanovanje dolg hodnik vodi do glavnega bivalnega prostora, pogled pa se usmeri skozi panoramsko okno v mestno obzorje. Dva podboja označujeta mesti, kjer so se nekoč nahajala vrata, ki so delila dolg hodnik na več manjših delov.

Kuhinja, jedilnica in dnevna soba se nahajajo v združenem prostoru, za kovinsko-steklenimi vrati pa se nahaja novourejena domača pisarna, ki se po potrebi spremeni tudi v sobo za goste.

Navdih: Pastelne barve poživljajo dnevno sobo v pisarni

Od začetka procesa načrtovanja so bili lastniki in oblikovalka Harriette de Swaan Arons močno vpeti v razpravo o konceptih in materialih ter možnostih za obloge in vodenje projekta v okvirjih zastavljenega proračuna. Zelo omejen proračun je načrtovanje osredotočil na preprosto paleto, katero sestavljajo temna lesena tla ter bele stene in omare, nato pa so dodali nekaj izbranih dizajnerskih elementov: visečo svetilko Aim by Flos nad jedilno mizo, kovinska vrata v pisarni ter sedežni garnituri z veliko kavno mizico.

Leta 2013 sta Ronan in Erwan Bouroullec za podjetje Flos oblikovala visečo svetilko Aim, ki jo je oblikovalski svet sprva sprejel z mešanimi občutki, saj je napovedala enega izmed trendov v razsvetljavi – izpostavljene kable. Ker je svetilka kot skulptura, kiparski element, je lahko presenetljiva osrednja točka prostora, hkrati pa je dovolj subtilna, da ustreza tudi minimalistično opremljenemu interierju. Viseča svetilka Aim by Flos je hitro postala dizajnerska ikona, ki jo srečamo v najbolj modnih in trendnih restavracijah, pisarnah po vsem svetu, domovih ... Preverite, kako lahko svoj interier okrasite z visečo svetilko Aim by Flos.

Kljub varčevanju in omejenemu proračunu je stranišče potrebovalo razkošen poudarek, zato so izbrali romantične tapete, primerne za kopalniško okolje. Da je stranišče funkcionalno, sta potrebna samo dva kopalniška elementa – WC-školjka in umivalnik, da pa je zanimivo, je potrebno mnogo več.

Navdih:

Podjetje Axis Mundi je zasnovalo celovito prenovo dupleks stanovanja. Enosobno stanovanje, ki se nahaja v New Yorku, je po prenovi obsijano z naravno svetlobo. Ena od izjemnih lastnosti 62 kvadratnih metrov velikega dupleks stanovanja je obokano okno, ki napolni prostor s svetlobo, druga pa galerija, na kateri se nahaja spalnica. Majhen tloris, velik dizajn. Več v Dupleks stanovanje: majhen tloris, velik dizajn.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki