Dnevne sobe, jedilnica

Nevtralna barvna paleta s skandinavskim vzdušjem

Ob prenovi starejše hiše, ki se nahaja v Alberti v Kanadi, so oblikovalci osvežili tudi notranjost dnevne sobe z jedilnico. Mešanje različnih stilov vedno ustvari nepričakovane rezultate.

Ambientdizajn 24.5.2016, 9:27

Lastnikom ljuba retro naslanjača so oblikovalci obnovili in ju vključili v novourejeni interier, v katerem prevladuje skandinavsko vzdušje. Čeprav je retro stil bolj poudarek, sta naslanjača z lesenim podnožjem in s sivim tekstilom pomembno vplivala na oblikovanje prostora, saj sta določila nevtralno barvno paleto.

Lesene talne obloge so nepogrešljivi element v skandinavskih interierjih, ki v pretežno nevtralen prostor prinese toplino ter občutek domačega in elegantnega, siva barva pa se v drugačnem materialu nadaljuje na jedilniških stolih.

Minimalizem notranje opreme je izražen v poenostavljeni barvni paleti, saj dva nevtralna odtenka poživljajo samo umetniška dela in bakreni lestenec. Prednost bakrenih dekorativnih dodatkov je ta, da s svojim toplim kovinskim leskom popestrijo še tako asketski prostor, lahko pa so tudi eleganten poudarek, ki v ambient prinese subtilno razkošje.

Nevtralna dnevna soba je odlično ozadje za lestenec iz bakrene kovine, medtem ko baker odlično zmehča les in nevtralne odtenke. Prav uravnotežena kombinacija lesa, nevtralnih barv in kovinske svetilke naredi prostor sodoben.

Navdih:

Mlada naročnica se je pri opremljanju stanovanja odločila za strokovno pomoč arhitekta, saj je želela funkcionalno opremljeno stanovanje in bolje izkoriščen prostor. Prostorama je s pomočjo hrastovega lesa in umirjenih barv preobrazila neopremljen prostor v prijeten dom, v katerem začutimo toplino skandinavskega stila že na vhodnih vratih. Več v Toplina skandinavskega stila že na vhodnih vratih.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki