Dnevne sobe, jedilnica

Nevtralne barve za skandinavsko dnevno sobo

Leta 2016 je podjetje Inne v Bagarmossenu na Švedskem opremilo stanovanje v skandinavskem stilu. Manjši proračun in nekaj notranje opreme, ki je že bila v stanovanju, so narekovali stil stanovanja in nevtralno barvno paleto. Zaradi nevtralnih barv je stanovanje preprosto in toplo.

Ambientdizajn 9.5.2016, 10:59

Pri nakupu pohištva smo pogosto pozorni na barvo, manj pa na to, ali se izbrano pohištvo ujema z obstoječo notranjo opremo. Lesena talna obloga, kuhinja in nekaj manjših kosov pohištva se je že nahajalo v stanovanju, zato so arhitekti izbrali notranjo opremo, ki se ujema in dopolnjuje z obstoječo.

Zaradi nevtralne barvne palete, ki je kombinacija bele in sive barve ter lesa, prostor deluje enostaven, čist in preprost. Prav ti materiali in barve tudi vzbujajo toplino.

Najboljša lastnost nevtralnih barv je, da se jih nikoli ne naveličamo. Nevtralno bo vedno klasika, hkrati pa omogoča, da dodamo nekaj živahnih odtenkov, na primer nekaj blazin v drzni barvi ali šopek svežega cvetja. Ta preprosta poživitev je dokaz, da nevtralne barve niso dolgočasna in varna izbira, ampak pametna odločitev, ki pušča odprte možnosti za kasnejše morebitne spremembe. 

Nevtralne barve za skandinavsko dnevno sobo

Navdih:

Razglejte se po svoji dnevni sobi in poskušajte ubesediti, kako oblikovani prostor vpliva na vaše počutje. Morda niste zadovoljni z grdim umetniškim delom, ki ste ga podedovali po starih starših, morda čutite, da kavna mizica ne ustreza preostalemu dekorju, ali pa je zavese povozil čas ... Resnica je, da verjetno niste povsem prepričani, zakaj ste nezadovoljni z notranjo opremo svojega doma. Več v Psihologija notranjega oblikovanja.

Podjetje K interieurs je v stanovanju za mlado družino, ki se nahaja nekje v Kanadi, opremilo dnevno-bivalni prostor, v katerem so združene dnevna soba, kuhinja z otokom in jedilnica. Bivalni prostor ni izjemno velik, arhitekti pa so uredili vse potrebno in združiti kar nekaj stilov. Več v Dnevna soba, združena s kuhinjo in z jedilnico.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki