Dnevne sobe, jedilnica

Prefinjeno moderno stanovanje v Krakovu

Leta 2016 je oblikovalec Yevhen Zahorodnii iz podjetja Hi-light v Krakovu na Poljskem zasnoval moderno stanovanje, veliko 85 kvadratnih metrov. Naravni materiali in nežne pastelne barve ustvarjajo prefinjen, skoraj eteričen interier.

Ambientdizajn 11/18/2016, 2:51 PM
Talna obloga iz lesa pomembno prispeva k elegantni in estetski podobi interierja, saj les s svojo barvo, toplino in mehkobo vpliva na čutila in občutke. Oblikovalec Yevhen Zahorodnii je v les odel ozko moderno kuhinjo, steni v dnevni sobi ter kubus na belem hodniku, v katerem se nahaja sodobno urejena kopalnica.

Lesene površine je dopolnil z naravnimi, pastelnimi odtenki. V dnevni sobi najprej uzremo subtilno steno, ki ni niti siva niti rjava, v njenih podtenkih pa prepoznamo primesi vijolične barve. Ozka panela, osvetljena z LED-svetlobo, sta dekorativni svetilki, a hkrati tudi minimalistični umetnini. 

Dom, v katerem prevladujejo pastelne barve, izžareva toplino in mehkobo, ker pa svetle barve odbijajo svetlobo, je prostor večji in svetlejši. 

Koliko Ikeinih izdelkov prepoznate v tem stanovanju?

Še en projekt oblikovalca Y. Zahorodniija: Stanovanje v minimalističnem, elegantnem stiluOblikovalec je kuhinjsko korito ”pospravil” za vrata. Ko kuhinja ni v uporabi, kuhinja skoraj izgine.

Navdih: Mini kuhinja KITCHEN BOX za majhna stanovanjaV lesenem kubusu se skriva sodobna kopalnica.Nevtralna barvna paleta ustvarja mirno, prijetno kopalniško okolje, ki pa nikakor ni dolgočasno. Keramika velikega formata v videzu betona je pomešana z belim heksagonalnim mozaikom, topli leseni elementi pa popolnoma spremenijo interier.

Navdih: 5 nasvetov za ureditev majhne kopalniceNavdih:

Stanovanje z dekorjem v pastelnih barvah

Pluta: topel minimalistični material za stanovanje

Foto: www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki