Dnevne sobe, jedilnica

Rustikalna sodobna hiša v skandinavskem stilu

V Lavalu v Kanadi je oblikovalka Melissa Ohnona zasnovala prenovo starejše hiše. Za mlado družino je ustvarila sodobno hišo v skandinavskem stilu. Prav vsem so všeč ohranjene rustikalne lesene stene, ki dajejo vtis lesene koče, in odprt tloris pritličja.

Ambientdizajn 11/15/2016, 8:39 PM
Le redke hiše imajo prostorno predsobo, v kateri je dovolj shranjevalnega prostora, obiski pa se ne pomikajo v ”gosjem redu” proti glavnemu bivalnemu prostoru.

Prostornost in naravna osvetljenost sta oblikovalki dovolili, da se je poigrala z različnimi tlaki. Grafitno siva keramika v vzorcu ribje kosti je položena v “mokrem delu” predsobe, in sicer od vhodnih vrat do stranišča, medtem ko lesena talna obloga vodi v notranjost doma oziroma v zgornje nadstropje.  

Ker je oblikovalka na stopnišču odstranila polne stene, ki so ga utesnjevale in mu odvzemale naravno svetlobo, le-te pa nadomestila z varnostnim kaljenim steklom, se obiskovalcem odpre pogled na bivalni del že iz predsobe.

V jedilnici najprej opazimo leseno rustikalno steno. Kar malce obrabljeno se sliši, da stena iz lesenih tramov daje novourejenemu prostoru značaj in podeželsko sproščenost.

Če so vam všeč lesene rustikalne stene in stropovi v sodobnem interierju, poglejte tudi projekta Obnovljena kmečka hiša je postala sodoben dom in Rustikalni šik lesene počitniške hiše.

Navdih: Dnevna soba, opremljena v skandinavskem stilu

Zgornje nadstropje je namenjeno spalnicam.Otroci imajo vsak svojo spalnico, kljub temu pa je včasih fino prespati na skupnem pogradu ali gostiti prijatelja.

Navdih: Otroška soba za dva otroka: nasveti za ureditev

Navdih: 5 nasvetov za ureditev majhne kopalniceTloris prenovljene hiše:


Foto: Maxime Brouillet, www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki