Dnevne sobe, jedilnica

Združitev različnih stilov v prenovljeni hiši

V Knokkeju v Belgiji se nahaja tradicionalna enodružinska hiša, ki so jo popolnoma prenovili po načrtih podjetja Just'In Home Design. Hišo so posodobili ter prilagodili bivalnim potrebam sodobne družine, pri opremljanju pa so združili različne stile.

Ambientdizajn 10/1/2016, 2:30 PM
Prenovljena hiša se nahaja ob cesti, na zadnji strani pa jo obdaja bujen zaseben vrt s trato, zato so oblikovalci v pritličju vgradili nova panoramska okna, da so dnevna soba, jedilnica in moderna kuhinja povezane z vrtom.

Notranja oprema je združitev različnih stilov, tako modernega, skandinavskega, industrijskega kot tudi rustikalnega, v interierju pa najdemo tudi kakšen element, ki sodi med vrtno pohištvo. Les, bela barva, betonski poudarki in knjižni regali iz jekla so elementi, ki so skupni vsem prostorom.

Kljub zamenjavi stavbnega pohištva, prenovljena hiša ohranja svoj tradicionalni značaj z belimi kasetiranimi okni, z novimi umetelnimi nadsvetlobnimi elementi nad panoramskimi okni pa so sodoben interier polepšali in mu dali očarljivo zanimivost.Tale moderna kuhinja je dokaz, da je mogoče združiti minimalizem z rustikalnim stilom, vzdušje pa je skandinavsko. Steklena vrata iz črnega jekla med kuhinjo in jedilnico dajejo prostoroma sodobno ostrino.

Navdih: Moderno kuhinjo s skandinavskem vzdušjem najdete tudi v članku Moderna hiša: dnevna soba v odtenkih jeseni.
 
V drugem nadstropju se nahaja več otroških sob in spalnica s kopalnico za starše. Prostori so že deloma mansardni, strešna okna in frčade pa jih naredijo še bolj vizualno privlačne. 

Agape, eden najpomembnejših proizvajalcev kopalniške opreme, je že leta 2013 predstavil kolekcijo, v kateri so se poigrali z 'zgodovinskimi kosi' in jih prenesli v sedanjost, elemente pa postavili v zelo asketske prostore brez odvečnih elementov in dodatkov. V davnih časih, ko ljudje še niso poznali spa udobja in tekoče vode, so se umivali v najrazličnejših posodah in sodih – majhnih, velikih, nizkih. Sodobni Agape 'sodi' v bleščeče beli ali črni barvi so sveži in moderni. Ideja je zanimiva, le kopalnica mora biti velika. 

Navdih: Če ste sredi prenavljanja kopalnice, naj vam bo pri načrtovanju v pomoč članek o kopalniških trendih, materialih in kopalniški opremi v obdobju 2017/18.Navdih:

Kako dodati Pantone top jesenske barve 2016 v dom

Projekt H ali retro zgodba moderne kuhinje

Foto: www.homeadore.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki