Novice

Hudo preprosto

Kako urediti kotičke za nakit, kako okrasiti zidove, katere elegantne, a denarnici prijazne zvijače lahko uporabite? Kako z otroki narediti lepe in izvirne voščilnice? Ali znate oblikovati adventni venček?

Ambient dizajn 11/29/2014, 3:04 PM

Novice

Kako uporaben je cement v notranjem oblikovanju? Kako lahko sami izdelate svetila? Kako narediti domača darila za otroke? Kako popestriti otroško zabavo? Kaj speči v decembru, kako spraviti skupaj malce drugačno potico?

Odgovori na vsa ta vprašanja in še veliko več domiselnih nasvetov, hitrih receptov in ljubkih idej čakajo na vas v knjigi Hudo preprosto.  

V sodobnem času, ko varovanje narave in okoljska vprašanja vse bolj prodirajo v našo zavest, bodo zlasti dragoceni napotki, kako znova koristno uporabiti najrazličnejše predmete, ki ležijo po predalih, kleteh ali podstrešjih.

Našli boste veliko iztočnic, ki vam bodo v pomoč pri pripravah na praznike in zabave, naučili vas bomo izdelati zanimiva darila za otroke. Recepti, ki jih spremljajo čudovite fotografije, so razporejeni v sklope po letnih časih, od zgodnje pomladi do prazničnega decembra, tako da vedno temeljijo na sezonskih sestavinah. Gre za prvo slovensko knjigo, ki združuje kuharske recepte in nasvete po načelu 'naredi sam', zagotovo pa je tudi prva, ki je tudi sama narejena na tak način in s čudovitimi avtorskimi fotografijami.

Posebnost knjige je namreč tudi to, da je večina navodil predstavljena v slikah, izbrali pa smo izdelke iz materialov, ki jih običajno ne uporabljamo za okraske in darila, a jih imamo ponavadi vsi že doma. Želeli smo poudariti, da lahko zelo lepe reči naredimo iz povsem preprostih stvari in brez posebne nadarjenosti ali spretnosti. 

Rdeča nit vsega je namreč to, kar pove že naslov, da je vse skupaj lahko res hudo preprosto. Na 250 straneh najdete več kot 50 receptov in 80 naredi sam nasvetov, katere spremlja 450 barvnih fotografij, ki vas bodo korak za korakom vodile skozi postopek. 

Pri knjigi je sodelovalo osem avtorjev, ki so ustvarili veliko preprostih, a inovativnih  in presenetljivih predmetov, s katerimi boste popestrili svoje domove ali pisarne. Našli boste veliko iztočnic, ki bodo v pomoč pri pripravah na praznike, zabave, naučili vas bomo izdelati zanimiva darila za otroke. Recepte, ki jih spremljajo čudovite fotografije, smo razporedili v sklope po letnih časih, od zgodnje pomladi do prazničnega decembra, tako da vedno temeljijo na sezonskih sestavinah.

Menimo, da  lahko iz naravnih materialov in starih predmetov, ki bi sicer romali v smeti, še vedno naredimo nove, uporabne in lepe stvari. Ker se zavedamo pomembnosti nakupovanja  lokalno, pri lokalnih obrtnikih, ustvarjalcih in kmetih, smo naše predloge prilagodili tudi temu vidiku.  

Redna cena prvih šest mesecev po izidu je 34,90 €.

Založnik: PKDV, svetovanje, d. o. o, Drnovo 2, 1241 Kamnik

info@dominstil.si

T: 01 83 10 653 M: 041 752 214

Avtorji:

Tjaša Brajdih goji posebno naklonjenost do kraške pokrajine, še posebno ruja, ki vstopa tudi v njeno oblikovanje torbic in nakita pod blagovno znamko Unikatiasha. Tjaša v objektiv zlahka ujame kraško pokrajino, njene fotografije nas s presenetljivo lahkotnostjo popeljejo po kraških hišah, domovih.  

Ana Bulat piše odličen in priljubljen blog Cinnamon and Thyme, Cimet in timijan. Odlikuje se po izrednem občutku za stiliziranje hrane, ima izostreno oko za kombiniranje barvnih palet, v njenih fotografijah hrane odseva ljubezen do naravne svetlobe. Vedno nasmejana Ana svojo inovativnost izraža skozi ustvarjanje novih receptov, v katerih igrajo pomembno vlogo sezonske sestavine.  

Mateja Dobravec izdeluje čudovite torte, okrašene z realističnimi figuricami, ki jih oblikuje s svojimi spretnimi prsti. V vsakem njenem izdelku so prepoznavni umetniški dotik, skrbnost in natančnost, s katero se loteva dela. Matejo odlikuje izostren občutek za lepo, za oživljanje in uporabo starih stvari v novih modernih izdelkih. Piše blog Jagode & dinozavri. 

Kaja Podržaj s svojo iskrivostjo, nagajivostjo in velikim naborom zanimivih idej, povezanih z okraševanjem z uporabo cvetja in naravnih materialov, prinaša čudovite dekorativne izdelke, ki pa so drugačni, kot jih je vajena okolica. Kajo odlikujeta predanost in vztrajnost pri sledenju ciljem, ki so pomembni za njeno likovno izražanje skozi cvetje.  

Jasna Simoneta je neskončen vir spodbudnih besed, njena vztrajnost pri iskanju informacij in izkušenj ter predvsem pozornost, ki jo namenja novim materialom in njihovi uporabi, se odraža v novih, zanimivih in drugačnih doma narejenih izdelkih.  

Suzana Šlebir s svojo likovno nadarjenostjo, s čutom za podrobnosti in smislom za ustvarjanje novih ljubkih likov skrbi, da njena blagovna znamka 100 % Suzi dobiva vse več privržencev. Vedno dobre volje išče nove ideje, ki poskrbijo za prijetno počutje uporabnikov njenih izdelkov.  

Vesna Vogrin kvačka, v blogerskem svetu so ji nadeli vzdevek Mačka, ki kvačka. Ima pretanjen občutek za izbiro navidezno nenavadnih materialov za svoje delo, kvačka z vrvjo, z bakreno žico, s plastično cevjo za vodo, z bombažnimi trakovi in kdaj pa kdaj tudi z volno. Ne glede na to, ali potrebujete svetilko, taburet ali denarnico, Vesna jih bo nakvačkala. Piše blog Sobazrazgledom.  

Klemen Brumec uživa v fotografiranju ljudi, hrane in rož. S pretanjenim občutkom in večletnimi izkušnjami se najraje loteva portretov ljudi v njihovem domačem okolju, kjer jih prikaže v najboljši luči. Njegova hudomušna nagajivost sprosti prav vsakogar, ki stopi pred objektiv. Odlikujejo ga čarobni prsti, saj mu uspe v nemogočih svetlobnih razmerah posneti fotografije, vredne naslovnice. 

Petra Slapar vedno išče navdih za nove in nove ideje. Je urednica in obenem ustvarjalka, kreativne prebliske najde tako na spletu kot na sprehodu v naravi. V neizmeren užitek ji je eksperimentiranje in tudi trenutki, ko kaj ne uspe – iz tega se namreč pozneje vedno znova razvije odlična zamisel, ki »deluje«.

Foto: Hudo dobro

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki