Ideje za dom, nasveti, trendi

10 načinov, kako dodati barve v kopalnico

Nevtralni odtenki so priljubljena izbira za kopalnice, vendar to ne pomeni, da so druge barve prepovedane. V majhnem prostoru se zdi uporaba barve tvegano dejanje, vendar je na manjši površini enostavneje uporabiti močno barvo, ne da bi bilo premočno. Tukaj je 10 preprostih načinov, kako dodati barve v kopalnico, prostor pa bo kljub temu še vedno izčiščen in povezan.

Ambientdizajn 12.4.2016, 8:44

1. Najprej pleskanje
Praktično gledano je barva najenostavnejši in najugodnejši način dodajanja barve. Najprej izberite želeno barvo, nato pa oblikujte prostor okoli nje.

2. Odločite se za steno s poudarkom
Če je misel na celoten prostor v eni barvi ali vzorcu preveč za vas okus, dodajte barvo na eno samo steno. Ključno je, da izberete pravo steno, da bo vaša močna osrednja točka ali tista, ki je neposredno nasproti vrat.

Navdih: 17 kopalniških idej, ki so vse prej kot dolgočasne

3. Poigrajte se z barvito keramiko
Pri izbiri keramike se držite načela 'manj je več'. Minili so dnevi, ko smo z enim vzorcem prekrili celoten prostor. S pisano oziroma vzorčasto keramiko v sodobni kopalnici opozorite na osrednjo točko. Vzorčasto keramiko uporabite v tušu ali kot privlačno ozadje za umivalnikom.

Navdih: Vodič po sodobni vzorčasti keramiki

4. Izberite drugačno/barvito kad
Sodobne možnosti omogočajo, da dodate barvitost s kopalno kadjo. Na voljo so vam najrazličnejši materiali: na primer baker, porcelan v različnih barvah … Preden se odločite, se prepričajte, ali ste izbrali pravo barvo, s katero boste zadovoljni še dolgo časa.

5. Izberite poseben umivalnik oziroma omarico
Ko gre za dodajanje barve v območju lepotičenja, imate dve možnosti: dodajte barvo na vrhu ali na dnu. Odenite eno površino v barvo, druga pa naj bo nevtralna za ravnotežje. Barvita osnova oziroma velik predalnik ali omarica je lahko vaš naredi sam (DIY) projekt, ki ga boste dopolnili s ploščo iz marmorja ali granita. Lahko izberete tudi barvit umivalnik. Pastelne barve so priljubljene.

6. Uporabite barvite brisače
Zakaj so brisače odlična izbira, ko gre za dodajanje barv: na voljo so v skoraj vsaki barvi, so relativno poceni in zelo enostavno jih lahko zamenjamo, če se jih naveličamo.

7. Osredotočite se na talne obloge
Kopalniška preproga lahko napolni kopalniški prostor z barvami, hkrati pa ima tudi funkcionalen namen, če je v kopalnici tuš ali kopalna kad. Izberite barvo, ki se navezuje na dizajn prostora in bo poskrbela za enoten videz.

8. Ne pozabite dekorja
Velja napačno prepričanje, da so kopalnice manjše od drugih prostorov v domu, zato ni treba poskrbeti za dekorativne predmete. Vendar to ni res. Samo nekaj dekorativnih predmetov so tista skrivnost, ki poveže prostor. Dodajte sveče, okrasne košare, vazo ali police.

9. Obesite umetniško delo
Umetniško delo je preprost način, kako dodati barve v prostor. Pri iskanju najprimernejše umetnine za kopalnico upoštevajte vlago. Izberite delo, ki je vodoodporno ali ima dodaten okvir za zaščito.

10. Izberite nekaj rastlin
Če vse drugo odpove, vključite nekaj barv s pomočjo narave. Naravne ali umetne rastline vedno prinesejo močne barve v kopalnico.

Katero idejo boste uresničili v svojem domu?

Foto: www.freshome.com, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki