Ideje za dom, nasveti, trendi

5 dodatkov, ki naredijo udoben in topel dom jeseni

Sončne, brezskrbne poletne dni smo zamenjali za jesensko listje, jesenske plodove in hladnejše dni. Ko govorimo o jeseni, je najljubši občutek, ki ga vzbuja ta letni čas. Hladna jutra, topli kamini in najrazličnejši pečeni izdelki …, vsi izražajo udobje in vzdušje. Zdi se, da je naša želja in tudi naslednji naravni korak ta, da izrazimo te občutke tudi v domu, ko je nastopil nov letni čas.

Ambientdizajn 10/3/2017, 9:55 AM

Priprava doma na hladnejše dni ne pomeni, da vse preuredite. Dodate lahko le nekaj posebnih kosov v interier, s katerimi boste ustvarili prijetno vzdušje. Pri ustvarjanju toplih in intimnih jesenskih vibracij v domu sta tekstura in osvetlitev ključna dejavnika.

Dodajte en ali celo vseh pet naslednjih dodatkov v bivalni prostor in nastal bo sproščujoč ambient, kjer se boste radi zadrževali celo jesen in tudi dolgo zimo.

1. Topla in mehka odeja


Topla in mehka odeja naredi tudi iz najbolj moderne usnjene sedežne garniture vabeče mesto za počitek. Če boste izbrali črtast, geometrijski ali drug vzorec v več barvah, bo odeja v trenutku poživila prostor in ga naredila bolj privlačnega. Če pa se boste odločili za toplejše barve, kot so gorčično rumena, oranžna, smetanasta, svetlo rjava, siva in drugi nevtralni enobarvni odtenki, boste poskrbeli za sezonske barvne poudarke, hkrati pa so ti odtenki dovolj nevtralni, da jih lahko uporabljate vse leto. Ker je ponudba izredno pestra, verjamemo, da boste našli pravo odejo, ki bo pristajala vaši sedežni garnituri ali naslanjaču. 

2. Teksturirana preproga


Jutranje vstajanje iz postelje in hoja po ledeno mrzlih tleh ni nikoli prijetna. Najboljša rešitev za hladne noge v jesenskih dneh so preproge. Medtem ko je praktičnost odločilen dejavnik za dodajanje preprog, je preproga tudi tisti dekorativni element, ki poveže prostor skupaj in pohištvene elemente v njem. To jesen so trendne težje preproge z bolj grobo strukturo. Poigrajte se s teksturami, z barvitimi robovi, drznimi vzorci ali celo živalskimi odtisi. Če do sedaj še niste imeli preproge pod jedilno mizo ali posteljo, sta to mesti za novi preprogi. 

4. Dekorativne blazine


Dekorativne blazine so preprost pripomoček v domu, ki vabi ljudi, da malo posedijo. Dodajte blazino na naslanjač, klop, sedežno garnituro. Če imate sedaj na kavču samo enobarvne blazine, dodajte še kakšno vzorčasto ali teksturirano blazino. Združite več različnih vzorcev po načelu mešano, a ujemajoče. Blazine so mehki dodatki, ki jih vedno cenite, saj dodajo čar, ustvarjalnost in udobje. 

3. Mehka svetloba sveč


Urejanje sveč v svežnje in skupine ali celo njihova razmestitev po sobi je način, kako ustvariti toplo razsvetljavo, ki ni premočna. Z združevanjem več sveč skupaj lahko pričarate občutek ognja v kaminu. Če se boste odločili za skupino sveč, uporabite sveče različnih višin in širin, da bo ureditev zanimiva. Sveče lahko postavite v steklene posode ali obarvane svečnike. Uporaba steklenih dodatkov okrepi svetlobo, barvno steklo pa daje belim svečam mehko in romantično svetlobo.

5. Dotik glamurja


Umetno krzno je dodatek, ki na glamurozen način ogreje sobo ali prostor za sedenje. Dodajte krzno na sedež, pisarniški prostor, zajtrkovalnico … Odpravite zastarele predstave o težkih medvedjih preprogah, saj je krzno (umetno ali pravo) elegantnejše in lažje, kot si mislite. 

V letnem času, ko hrepenimo po toplini in toplih občutkih, je manjša preureditev doma z dodatki za dom v udobno bivališče razumen cilj. Vaš dom bo postal toplejši, bolj vabeč in bolj domač. S pravo razsvetljavo, teksturami in dodatki boste pričarali občutek, ki pravi, posedi in ostani nekaj časa.


Foto: www.freshome.com, Pinterest/D. Cigale Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki