Ideje za dom, nasveti, trendi

Kako baker, medenino, bron vključiti v kopalnico

Oblikovalski trendi se spreminjajo, naslednji opaznejši trend v kopalnici pa so dodatki in armature toplih kovinskih odtenkov. Krom in nerjaveče jeklo sta potisnjena ob stran in v ospredje so prišli baker, zlato, medenina in bron.

Ambientdizajn 7.6.2016, 8:41

Če vas skrbi, kako najbolje vključiti te materiale v dizajn kopalnice, ne da bi ta postal preveč retro obarvan, ne skrbite. Preverite naslednje nasvete o tem, kako lahko z uporabo toplih kovin ustvarite elegantno estetiko, ki vam bo še dolgo časa všeč.

1. Izberite zlato barvo

Zamisel o uporabi zlate barve v kopalnici se morda zdi zastarela, vendar ta pogled v zadnjem času doživlja preporod, saj zlata barva prinaša dotik razkošja. Ključno za uporabo zlate barve v sodobnem kontekstu je osredotočanje na vrhunsko obliko. Izberite armaturo za umivalnik, tuš ali kopalno kad, vendar pri uporabi zlate barve nikar ne pozabite, da je manj več. Zlata barva naj bo samo poudarek in ne glavna sestavina.

Več informacij o kopalnici z zlatim umivalnikom v članku Kovinski poudarki v kuhinji in dveh kopalnicah.

2. Izberite baker

Nekaj je na svetlobi, ki se odbija od bakra, zaradi česar je ta material še posebej privlačen. Zaradi tega razloga bo baker kmalu postal prva izbira, če boste želeli ustvariti kopalnico, ki bo privabljala poglede. Baker uporabite kot osrednjo točko v prostoru, na primer bakreno armaturo na kopalni kadi, še bolje pa je, če boste baker pomešali z drugimi kovinami po načelu mešano, a ujemajoče. Ena od pozitivnih lastnosti bakra je dokaj enostavna nega. Baker večinoma potrebuje le toplo vodo, da iztrošeni sijaj armatur in svetilk ponovno zasveti. V primerih, ko ocenite, da bakreni predmet zahteva bolj temeljito čiščenje, dodajte topli vodi detergent za pomivanje posode.

3. Skrivnostna medenina

Medenina je moderna že leta in njena naravna vzdržljivost v kombinaciji s poliranim sijajem bo polepšala vsako kopalnico, še posebej, če boste medenino kombinirali s temnimi barvami.  Medenina pristaja tako sodobnim kot tudi tradicionalnim prostorom. Preden pa izberete medeninaste kovinske dodatke in armature, naj vas opozorimo na dejsto, o katerem morate razmisliti. Medenina zahteva redno vzdrževanje sijaja. Najbolje je, da se držite posebnih navodil proizvajalca glede vzdrževanja in rutinsko čiščenje izvajate z dovoljenim čistilom.

4. Lahko tudi bron

Bron med slovenskimi kupci ni prav pogost, a če vam je tradicionalno blizu, je lahko zanimiva izbira za vašo kopalnico, saj je za razliko od mnogih drugih kovin njegov videz boljši s starostjo. Uporaba in izpostavljenost tekočinam sčasoma ustvari edinstveno obarvanje, ki poglablja estetiko. Če ste ljubitelj vintage znača in šarma, je bron prava izbira za vas.

Katero kovino boste izbrali za svojo kopalnico?

Foto: www.freshome.com, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki