Ideje za dom, nasveti, trendi

Kako zvezdniki opremljajo svoje domove

Včasih, ko želimo fantazirati in sanjariti, vzamemo v roke revije o notranjem opremljanju, ki rade objavljajo domove zvezdnikov in drugih slavnih ljudi. To je zabavna dejavnost, dokler nas dejstvo, da je tovrstno razkošje nedosegljivo, ne potre. Čeprav so luksuzne vile izven našega dosega, obstajajo stvari, ki jih lahko upoštevamo, da bo naš dom podoben domu slavne zvezde. Znane osebe sledijo tudi trendom in ko postane rožnata barva modna ali določen vzorec na blazinah in posteljnem pregrinjalu trenden, lahko te dekorativne podrobnosti v istem stilu prenesemo tudi v svoj dom.

Ambientdizajn 3/13/2016, 1:43 PM

Lennyjevi najboljši triki, ki jih lahko posnemate

Lenny Kravitz in njegovo oblikovalsko podjetje sta v 47. nadstropju stolpnice v Miamiju ustvarila sanjsko stanovanje. Uporabil je marmor za stene, bleščeče lestence, pogumne vzorce na stenah, filmska platna, razkošno stopnišče in podobne zvijače, da je njegov dom videti popolnoma udoben, vendar sodoben in inovativen.

Čeprav naša sredstva nikoli ne bodo omogočila take ekstravagantnosti v naših domovih, si lahko sposodimo nekaj njegovih zvijač. Predsobo je okrasil s številnimi rastlinami, med notranjostjo in zunanjo teraso pa je samo steklena stena, tako da je videti, kot da med zunanjostjo in notranjostjo ni mej. Avla je zaradi rastlin še večja in je videti skoraj kot pravljični vrt. Pri opremljanju lastnega doma lahko odprete notranje prostore na zunanje površine, zaradi česar bo notranji interier podoben zunanjosti, bolj zelen in živahen.

Navdih: Lenny Kravitz, z grammyjem nagrajeni pevec in stilska ikona, je za podjetje CB2 oblikoval eklektično in glamurozno kolekcijo 20 izdelkov pohištvenih elementov in dodatkov. Kolekcijo, ki so jo poimenovali CB2 x Kravitz Design by Lenny Kravitz, so predstavili v trgovinah in na spletu. Kolekcija vključuje svetila, stensko okrasje, pohištvo, dekorativne blazine in odeje, izdelki pa stanejo od 31,00 do 966,00 €. Več v članku Lenny Kravitz kot oblikovalec pohištva in dodatkov.

Kot bivanje v hotelu

Notranja oblikovalka Rebecca James pogosto uresničuje želje strank, da bi njihov dom, še posebej pa spalnica, bila urejena razkošno kot hotel Ritz, vendar samo bolj barvita. Oblikovalka najpogosteje pomeša drzne, živahne barve z razkošnimi materiali, pohištvom in razkošnimi detajli, ki vplivajo na podobo celote.

Če pogledamo zeleno spalnico na fotografiji, je ta v primerjavi z ostalim pisanim domom bolj umirjena, a opazimo lahko čudovito simetrijo zelenega pregrinjala in stene ter eno samo zeleno blazino na črnem stolu. Srebrne stene so nepričakovan in zelo učinkovit dodatek zeleni barvi. Postelja je velika in preprosta. Ni potrebe, da bi za posteljo zapravili preveč sredstev. Največ energije in denarja namenite izbiri in nakupu kakovostne vzmetnice.

Kmečka lepota doma Reese Witherspoon

Dom Reese Witherspoon ni moderen in ekscentričen, ampak je opremljen v tradicionalno-rustikalni estetiki. S pomočjo notranjega oblikovalca je Reese hišo, ki je bila nekoč konjušnica, spremenila v vintage sanje. Ni kričečih barv ali ekscentričnih kosov pohištva. Prevladujejo kremasti in rjavkasti toni in končni rezultat je pomirjujoče in toplo vzdušje v vsaki sobi. Tudi bela kuhinja je z rdečimi stoli in veliko naravne svetlobe opremljena tako, da je topla in vabeča.

Čeprav ne moremo posnemati razkošja zvezdniškega doma, lahko preoblikujete svoje pohištvo in naredite manjše spremembe. Dodate kakšen vintage stol, okvir, lesen pohištveni element obnovite …

Vedno je vprašljivo, koliko slavna oseba prispeva k oblikovanju in podobi svojega doma, saj mnogi med njimi prepustijo nadzor notranjemu oblikovalcu. Nekateri zvezdniki pa imajo radi nadzor nad tem, kaj se dogaja v njihovem domu, predvsem pa je navdihujoče videti, kako oni opremljajo svoj dom.

Navdih: Podelitev oskarjev je priložnost, da doživimo nekaj hollywoodskega blišča in glamurja. Vsako leto so revije polne krasnih oblek, osupljivega nakita, podoba zlatega kipca pa je prisotna na vsakem koraku. Kombinacija blišča, razkošja in zlate barve prinaša nekaj domišljije in pravljice tudi v naše življenje. Zakaj ne bi nekaj blišča in elegance slovesnosti prenesli tudi v svoj dom in v njem uživali vse leto? Več v članku Luksuz in stil oskarjev: 10 idej za vaš dom.

Foto: www.interiorzine.com
 

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki