Ideje za dom, nasveti, trendi

Knjižni regali, ki lahko poljubno rastejo

Včasih stare in že neuporabne stvari in predmete hranimo, saj nas povezujejo na nek način z našo preteklostjo in obujajo prijetne spomine, včasih pa jih hranimo zato, ker mislimo, da jih bomo nekoč še potrebovali. Če ste se prepoznali in se starih predmetov ne želite znebiti, hkrati pa ne veste, kaj storiti z njimi, vam predlagamo, da spremenite njihovo razporeditev tako, da vam bodo služili na način, kot želite vi.

Ambientdizajn 4.5.2016, 15:58

Imate več enakih predmetov, ki vam veliko pomenijo, a jih ne znate primerno uporabiti? Jih ne želite zavreči, hkrati pa nimate dovolj prostora za shranjevanje npr. knjig, igrač ...?

Oglejte si naslednje zamisli, pa boste izvedeli, kako lahko nekaj, kar je staro že več let in na videz neuporabno, preoblikujete v nekaj novega in uporabnega. Naslednje navdihujoče naredi sam (DIY) ideje vam bodo pomagale, da boste uredili knjižne police iz enakih, različnih, podobnih elementov tako, da bo nastal knjižni regal. 

Oglejte si ideje, nato pa se prepustite ustvarjalnosti in dom okrasite z novimi/starimi podrobnostmi.

Najprej si oglejmo naredi sam knjižne regale iz starih elementov, ki so narejeni iz zabojčkov. Zabojčke lahko postavljate vodoravno, jih zlagate v različno visoke stolpiče, jih postavite zamaknjeno ... Poigrate se lahko tudi z različnimi barvami, obrobami, dodatki ... Pri ustvarjanju regala ne zanemarite varnosti otrok.

DIY knjižni regal, ki lahko poljubno raste

Če vam je všeč ideja knjižnega regala, ki lahko poljubno raste, niso pa vam blizu naredi sam (DIY) ideje, lahko izbirate med dvema sistemoma s kupljenimi elementi.

Ikea je v lanskem letu poslala na trg sistem Valje. Z različno velikimi kubusi različnih barv, ki jih lahko dopolnite tudi z vrati, lahko poljubno ustvarjate in dopolnjujete svoj knjižni regal oziroma shranjevalni prostor.

Knjižni regal Valje by Ikea, ki lahko poljubno raste

Če želite nekaj bolj prefinjenega in z dizajnerskim podpisom, izberite Muuto regalni sistem. S pomočjo zatičev bo vaš knjižni regal poljubno rastel, dokler ne bo dosegel stropa, stene ali tal.

Knjižni regal Muuto, ki lahko poljubno raste

Foto: www.architectureartdesign.com, Pinterest/D. Cigale, Ikea, Muuto

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki