Ideje za dom, nasveti, trendi

Modra kuhinja spremeni vzdušje v domu

Vzdušje v prostoru lahko spremenimo z vključitvijo elementov v različnih barvah. Najboljše barvne palete so tiste, ki prihajajo iz narave. Te vključujejo nevtralne barve, belo, sivo, peščene in kremne barve v kombinaciji s svetlo modro, rumeno ali oranžno barvo. Pomembno je, da izberemo različne odtenke, ki bodo kot celota ustvarili harmoničen in sproščujoč videz. Bodite drzni, izberite modro kuhinjo!

Ambientdizajn 5/19/2016, 8:28 AM

Barve imajo svoj pomen. Tople barve predstavljajo ljubezen, strast, veselje, blišč, bogastvo, plodnost in svetlobo, medtem ko hladne barve predstavljajo resnico, aristokracijo, lojalnost, velikodušnost, mir, upanje, nesmrtnost, pokoro in potrpežljivost. Pastelne barve predstavljajo krhkost, neodločnost, zmedenost, a tudi prefinjenost in ženstvenost.

V kuhinji je modra barva elegantna, poleg tega pa ima pomirjujoč učinek in povečuje koncentracijo. Ima zelo ugoden učinek na ljudi, ki kuhajo, in tudi tiste, ki zaužijejo pripravljeno hrano. Elegantna, sveža in moderna kuhinja z modrimi elementi je vedno v trendu. Oglejte si naslednje primere in morda boste našli idejo, ki vas bo še posebej navdušila!

Temno modra barva ima to sposobnost, da poveže različne stile, materiale (baker, marmor) in vzorčasto keramiko v celoto, pri tem pa upošteva tako moško kot ženstveno estetiko.

Navdih: Barvne ideje za kuhinjo: naj vaša kuhinja zasije

Če vas navdušujejo ujemajoči elementi, potem izberite kuhinjo in stensko barvo v istem odtenku modre barve, delovne površine pa naj ostanejo bele.

Če je vaša bela kuhinja ohranjena, a potrebujete spremembo, prepleskajte stene kuhinje v temno moder odtenek. Zagotavljamo vam, da boste v kuhinji v trenutku začutili nove vibracije.

Rustikalna kuhinja je idealno mesto, da vključite modro barvo, saj jo lahko dopolnite z rustikalnim lesom. Če vam je pri srcu angleško podeželje, izberite temnejši odtenek modre barve. Če vam je pri srcu Provansa, pa izberite svetlejši odtenek modre, ki ima lahko že nekaj primesi vijolične barve.

Modri odtenki so hladni, a hkrati pomirjujoči, v prostoru pa naredijo izjemen vtis. Lahko nam prinesejo pomiritev, nas spomnijo na čudovite počitnice ... Odtenek je zelo primeren za kombiniranje z naravnim lesom ter ustvarjanje interierja v skandinavskem stilu ali obalnem stilu. Kuhinja, urejena v teh barvah, pogosto potrebuje nekaj vzorcev in vizualne zanimivosti, npr. vzorčasto keramiko, ter topline.  

Če vam je všeč modra barva, misel na modro kuhinjo pa je strašljiva, si pomagajte z LED-razsvetljavo, ki bo vašo belo kuhinjo obarvala modro.

Navdih:

Če so kuhinjske omarice v dobri kondiciji, je dobro, če se nahajajo na vidnem mestu. Če pa niso tako lepe, kot bi lahko bile, vam bomo pokazali, kako prepleskati kuhinjske omare kot profesionalec. Seveda lahko zamenjate omarice, vendar je to drago oziroma včasih tudi popolnoma nepotrebno. Tako kot lahko s pleskanjem osvežimo prostor, lahko tudi s pleskanjem kuhinje ustvarimo popolnoma novo podobo, ki bo povrnila lepoto in stil temu močno uporabljenemu prostoru. Več v Kako prepleskati kuhinjske omare kot profesionalec.

Foto: www.architectureartdesign.com, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki