Ideje za dom, nasveti, trendi

Svetila in trendi v razsvetljavi za leto 2016

Razsvetljava je ključni arhitekturni in oblikovalski element v domu. In podobno kot v modi se tudi trendi v razsvetljavi redno spreminjajo. Če iščete preprost način, kako posodobiti prostor, je osvežitev svetil način, kako lahko popeljete stil prostora na naslednjo stopnjo. Preverite naslednje trende v razsvetljavi za leto 2016, ki jih napovedujejo vodilni proizvajalci.

Ambientdizajn 5/18/2016, 9:00 AM

1. Svetila v industrijskem stilu
Eden od trendov razsvetljave v letu 2016 so svetila v industrijskem stilu, ki navdušujejo z bogatimi kovinskimi odtenki. Ne bojte se industrijskega stila, saj bo trenden še naslednjih nekaj let.

Svetila v industrijskem stilu

2. Prilagodljiva svetila
Sodoben dom okrasite z unikatno visečo svetilko ali lestencem. Ker se potrebe strank po osvetlitvi razlikujejo, imajo številna podjetja v svoji ponudbi svetila, ki jih je mogoče prilagajati prostorskim potrebam. Tak primer svetila je lestenec Heracleum, ki ga izdeluje podjetje Moooi.

Lestenec Heracleum by Moooi

Heracleum by Moooi

3. Unikatna svetila, prilagodljiva barva
Ingo Schaer iz podjetja Interior Deluxe, ki je proizvajalec sodobnih svetil, napoveduje, da se bodo podjetja vedno bolj prilagajala strankam, in sicer pri prilagajanju oblike razsvetljave in kakovosti svetlobe. Namizna svetilka v obliki kristalov podjetja QiS Design ima to sposobnost, da spremeni barvo svetlobe – od funkcionalne bele do toplo bele in vseh razpoloženjskih barv. Barvno prilagodljiva razsvetljava se ne ustavi pri toplih ali hladno belih odtenkih svetlobe, ampak je spekter dodatnih barv pogosto del ponudbe.

Interior Deluxe

4. Geometrijska svetila
Geometrijska svetila so eden najbolj vročih trendov v razsvetljavi. Osnovno načelo tega trenda je enostavnost. Čeprav geometrijska svetila dopolnjujejo minimalistično estetiko, niso primerna samo za moderne interierje. Za njihovo vsestranskost je bistvena preprostost. Geometrijski trend uresničite, če želite moderen prostor ali prostor, v katerem bodo prevladovale retro vibracije.

Geometrijska svetila

Bellacor

5. Svetila, ki jih je navdihnila narava

Sejem Light+Building show v Frankfurtu je sejemski dogodek, na katerem proizvajalci, oblikovalci in arhitekti razstavijo najnovejše na področju oblikovanja razsvetljave. Letošnji sejem napoveduje, da bo eden od naslednjih trendov razsvetljava, prežeta z aluzijami narave, in sicer z organskimi oblikami, barvami narave ter rastlinskimi, cvetličnimi … motivi. Razsvetljava, ki jo je navdihnila narava, mehča občutek hladnih, sodobnih ali golih površin z dodajanjem mehkejših linij in organskega občutka v prostoru.

Svetilka 73 by Bocci

Svetilka 73 by Bocci

Cosmos by Vibia je skulpturalna viseča svetilka, ki ustvarja vtis ozvezdja s svetilkami različnih barv in velikosti. Z grozdom svetilk lahko ustvarite svoje ozvezdje v dnevno-bivalnem prostoru.

Svetilka Cosmos by Vibia

Navdih:

TOP 10 osupljivih svetilk s sejma MAISON&OBJET

Arhitekturni portal Archiproducts je izbral najboljše dizajnerske izdelke leta 2015. Izbrani dizajnerski izdelki navdušujejo s svojo inovativnostjo, dizajnom, materiali ... Kateri izdelek je po vašem mnenju tako izjemen, da bi ga povabili v svoj dom? Več v Najboljši dizajnerski izdelki leta 2015.

Foto: www.freshome.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Vrt, terasa, urejanje okolice