Ideje za dom, nasveti, trendi

17 mavričnih idej za ljubitelje nenavadnega

Okolja, v katerem živimo, si enostavno ne moremo predstavljati brez barv. Temna soba bo s pomočjo barv v trenutku vizualno lažja, manjši prostor bo videti večji in dolga soba se bo lahko zdela krajša. So barve, ki nas motijo, druge nas pomirjajo in v nas vzbujajo občutek topline, tretje nas puščajo popolnoma hladne. Barve niso le prijetne za oko, ampak jih vizualno identificiramo, na nas, naše misli in občutke pa imajo prijeten ali neprijeten vpliv.

Ambientdizajn 4.2.2016, 23:45

Najboljše kombinacije barv za interier so barvne palete, ki prihajajo iz narave. Ti odtenki vključujejo nevtralno belo, sivo, svetle in temne odtenke rjave in smetanasto belo v kombinaciji s pastelno modro, rumeno ali oranžno. Obstajajo barve, katerim se mnogi ljudje izognejo, vendar je pomembno, da izberete prave odtenke, ki bodo ustvarili harmoničen in sproščujoč videz.

A če želite storiti nekaj nenavadnega v notranji opremi, vam predstavljamo nekaj zanimivih idej.

Če boste izbrali en kos notranje opreme v prelivajočih odtenkih mavrice, bo v prostoru vedno živahno vzdušje. Obstaja mnogo idej, kako vključiti mavrične barve v dom. Oglejte si naslednjo zbirko fotografij in zagotovo boste našli nekaj lepih primerov.

Mavrični gugalnik Rainbow Rocker by Lunar

Mavrično igralo za otroke od 1. leta dalje. Gugalnik je pohištvo in igrača, ki ponuja mnogo različnih načinov uporabe. Igralo spodbuja koordinacijo in ravnotežje, izdelano pa je iz brezovega lesa. Priporočena uporaba pod nadzorom staršev.

Mavrična kapela, Šanghaj

Mavrična kapela je moderna, izčiščena in zelo umetniška. Estetika, ki ohranja značaj, srce in globoko povezanost s tistimi, ki jo uporabljajo. To je popoln kulturni odziv na vrzeli v družbi in iskrenost.

Želite sveže, modne in unikatne rešitve za majhen prostor? Oglejte si tale sladek pariški dragulj! Barvita lahkotnost in igrivost nista značilni le za arhitekte iz podjetja SABO Projecta, ampak postajata nekakšen trend za urbano francosko notranjo opremo in dekorativne rešitev v zadnjih nekaj letih.

Več v članku Igrivo stanovanje v Parizu s posebnimi rešitvami.

Barve, ki jih uporabljamo v prostorih, vplivajo na naše zaznavanje. Kaj je prva stvar, ki jo opazite, ko vstopite v nov prostor? Najprej opazimo barve. Naj bo odziv nanje pozitiven in si boste mislili "moram vprašati, kateri odtenek so uporabili" ali pa negativen "ne vem, kaj so misli", v trenutku oblikujete mnenje.

Več v članku Zakaj naši možgani ljubijo barvite prostore.

Modularno barvito pohištvo: German Design Award 2016 za Cubit®

 

Foto: www.architectureartdesign.com, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi