Ideje za dom, nasveti, trendi

Je zmanjkalo financ za novo kuhinjo?

Ste se preselili v starejšo hišo, vendar je zaradi nujnih popravil zmanjkalo denarja za novo kuhinjo, sedaj pa ste - hočeš, nočeš - obsojeni na obstoječo kuhinjo iz 50., 60. ali 70. let?

Ambientdizajn 9.10.2014, 8:27

V primeru pomanjkanja financ je najboljši eklektični pristop, saj lahko uporabite skoraj vse, kar ste kupili skupaj s staro hišo ali našli na bolšjaku, ter pomešate staro in moderno, zadržane in drzne barve.

Eklektični pristop je primeren tudi za ljudi, ki želijo kuhinjo drugačne barve, ne samo bele ali črne, ter drugačne zasnove, ne samo moderne in minimalistične. Eklektične kuhinje razbijejo stereotipe in osupnejo z drznimi barvami. 

Razpored v kuhinji je odvisen od velikosti in oblike prostora. Da bi ustvarili dobro in pravilno razporeditev elementov, je včasih treba spremeniti položaj vrat ali celo okna v kuhinji, kar pa je mogoče le v zasebni hiši.

V ozki kuhinji v enem nizu viseči elementi niso zaželeni, saj prispevajo k prenatrpanosti. Boljša izbira so steklene/lesene police ali police v barvi stene, saj so lahkotne in razgibane, vendar če se ne zavežete k doslednemu pospravljanju, hitro pripomorejo k vtisu našarjenosti in zmedi. Odprte police se čudovito dopolnjujejo s kovinskimi svetilkami industrijskega sloga in rustikalnimi elementi.

Če vas je v hiši pričakala grda rjava kuhinja, spodnji del pobarvajte v grafitno sivo barvo, viseče omarice pa z belo oziroma jih nadomestite s policami. Ne pozabite zamenjati pulta in ročajev.

Če vas je v hiši pričakala ozka kuhinja, namestite svetlo delovno površino, ki bo odsevala svetlobo. 

Če so vas v kuhinji pričakale zelo grde ploščice, lahko zelo poceni ploščice kupite v outlet prodajalni s keramiko. Kvadratni meter ploščic lahko stane samo nekaj evrov. Če pa imate srečo in ste dobili v kuhinji bele ploščite, obnovite samo fuge. Stare fuge zdrgnite s sirkovo krtačo, nato pa naredite nove fuge. Namestite nov umivalnik in pipo ter sodobne kuhinjske naprave.

Prenovljeno staro kuhinjo dopolnite z eklektično jedilnico. Naj bodo pri ustvarjanju eklektične jedilnice edine meje meje vaše domišljije.

Tukaj preverite še naš predlog, kako urediti skandinavsko jedilnico s pohištvom z Bolhe.

Foto: www.architectureartdesign.com, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki