Ideje za dom, nasveti, trendi

Kako na eleganten način skriti televizijo

Televizija zavzema veliko prostora v dnevni sobi ali spalnici, vendar je morda ne želite gledati neprenehoma. Kako uravnotežiti in združiti željo po stilskem in vabečem dekorju z gledanjem televizije ter zakrivanjem televizije v času spanja? Z nekaj ustvarjalnosti imate lahko televizijo izven vidnega polja, ko ni v uporabi, vendar vseeno na dosegu roke, da si ogledate oddaje, kadarkoli želite.

Ambientdizajn 9/22/2015, 1:08 PM

Tukaj je nekaj stilskih namigov, kako lahko skrijete televizijo:

1. Televizija je del večnamenske omare z drsnimi vrati

Velike večnamenske omare z drsnimi vrati so vedno na voljo, tudi ko niso v uporabi. Vrata zaprete, da so televizija in vse druge zabavne naprave izven vidnega polja, ko niso v uporabi. Drsna vrata je mogoče enostavno premikati, če se odločite, da želite spremeniti videz oziroma so potrebe drugačne.

Drsna vrata so eden od trendov v notranjem opremljanju, ki pomagajo ustvariti izčiščen in eleganten ter večnamenski prostor. Drsna vrata, ki skrivajo televizijo, so pametna, privlačna in prostorska rešitev, ki izboljša notranjo opremo in ureditev doma.

2. Televizija, skrita za sliko oziroma vrati

Televizijo lahko zakrijete z nihajnimi ali drsnimi vrati, na katerih je lahko velika družinska fotografija ali umetniško delo. Ko želite gledati televizijo, samo dvignete ali potisnete vrata stran.

Vrata so lahko tudi neokrašena oziroma brez umetniškega dela. Lahko izberete vrata v prepoznavnem videzu, na primer rustikalna vrata ali vintage polkna na tečajih. Izberite vrata, ki bodo odražala in dopolnjevala stilsko zasnovo prostora.

3. Televizija, skrita za ogledalom

Dobro postavljeno ogledalo lahko služi kot osrednja točka prostora. Zakaj ga ne bi poveznili preko televizije? Ogledalo lahko obesite kot krilna ali drsna vrata. Ker je ogledalo nevaren material, se pri tem posvetujte s steklarjem.

4. Namesto televizije projekcijsko platno

Projekcijsko platno je najlažja izbira za namestitev in uporabo. Samo pospravite zaslon, ko predvajalnik ni v uporabi.

Če vam platno ni všeč, izberite minimalistično rešitev.

Z malo ustvarjalnosti lahko uporabite veliko elegantnih načinov, s katerimi lahko skrijete televizijo, tako da se bo lahko dekor osredotočil na osebni stil in ne na elektroniko v vašem domu. V ustvarjanje boljšega doživetja vložite prav toliko energije, kot ste jo v okrasitev doma.

Še na dva načina lahko zakrijete televizijo, in sicer z barvo stene, ki se ujema z barvo televizije, ali pa s posebnimi mehanizmi, ki skrijejo televizijo v pohištvo.

Foto: www.architectureartdesign.com, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki