Ideje za dom, nasveti, trendi

Naravno in nevtralno

Tapete so kot moda, vendar moda za dom. Na voljo so v široki paleti slogov in vzorcev, zahvaljujoč tehnološkemu napredku, ki omogoča nastanek in uporabo novih tiskarskih tehnik, ter novim generacijam inovativnih oblikovalcev s svežimi idejami pa so tapete eden izmed 'must have' doma.

Ambientdizajn 9/2/2014, 8:46 AM

Torej ne glede na slog, ki vam je najbolj pri srcu, izbire je toliko, da zlahka izberete takega, da z lepimi vzorci prenesete osebnost na stene svojega doma. 

Naravno oziroma nevtralno ustvarja pomirjujoče okolje, kjer se lahko sprostimo in odpočijemo. Tukaj je nekaj predlogov za ureditev ...  

Najprej izberite osnovno barvo, v katero boste odeli največji del prostora. Šele nato lahko izberete poudarke, ki naj se za nekaj odtenkov razlikujejo od osnovne barve, da bodo lahko ustvarili kontrast. 

Če boste mešali vzorce, sta dva vzorca kot nalašč za kombiniranje, toda upoštevajte, da če boste mešali vzorce, dopolnite velik vzorec z manjšim, ki naj prevladuje. Različne vzorce izberite v istem barvnem odtenku. 

Oplesk z zidno barvo je enostaven način za osvežitev vsakega prostora. Uporabite mehke odtenke, ki spominjajo na naravno krajino. 

Nevtralne tapete s svetlečimi kovinskimi vzorci ustvarjajo subtilen poudarek. Če ste radi blizu naravi, potem je to popoln videz, v katerem so barvna palete in svetleči učinki ključnega pomena.

Za dokončanje nevtralnega videza dodajte osrednjo točko, npr. dekorativno kovinsko vejo ali drugo umetniško delo, svetilko s svetlečim podnožjem ... To bo pripomoglo k slogu vaše stene in tudi prostora.  

Bodite drzni z uporabo tapet in vzorcev. Uporabite jih tako v majhnih kot tudi velikih prostorih. Vpliv bo presegel velikost vaše stene oziroma prostora.   

Da bi zaokrožili nevtralno podobo prostora, izberite belo oziroma nevtralno leseno pohištvo. Nato sobo opremite z dodatki, ki bodo ustvarili mehak, sproščen videz.

Za plastenje naravnih tekstur so idealne tkanine, fino perilo in blazine, ki bodo nevtralno in naravno privabile tudi v posteljo.

Idejo naravnega lahko nadaljujete in razvijate tudi na stenah in namesto vzorčastih tapet izberete nevtralne tapete s teksturo v peščenem odtenku.  

Natrosili smo vam polno idej, da boste lahko ustvarili popolno naravno in nevtralno svetišče za sprostitev in počitek.

Foto: Graham&Brown, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki