Ideje za dom, nasveti, trendi

Ogledala, ki poudarijo stil vaše kopalnice

Obstaja mnogo načinov za oblikovanje kopalnice, od ureditve tlorisa, izbire barv in kopalniške opreme. Ko gre za dekor, so ogledala v kopalnici nepogrešljiva. Vendar to ne pomeni, da mora biti ogledalo brez stila. Ali boste popolnoma prenovili kopalnico ali želite samo posodobiti stil kopalnice z enim elementom, ki bo privabljal poglede? Oglejte si naslednjih 6 ogledal, ki privabljajo poglede in poudarijo stil vaše kopalnice. Poiščite navdih.

Ambientdizajn 11/5/2015, 1:26 AM

1. Dvojno ogledalo

Ustvarite videz, ki je omamen zaradi podvajanja stila. Če velikost kopalnice omogoča namestitev dveh umivalnikov, izberite tudi dve ogledali. Če pa je vaš stil bolj minimalističen in imate zelo dolg umivalnik z več armaturami, namestite eno samo ogromno ogledalo.

2. Bodite unikatni

Ogledalo neobičajne oblike je preprost in učinkovit način, kako narediti poudarek v kopalnici, ne glede na stil ali velikost. Vintage stil ponuja zanimive oblike in številne modele. To je odličen način, kako z enim samim kosom naredite kopalnico zanimivo brez dodajanja nepotrebnih dodatkov.

3. Mešano, a ujemajoče

Zberite ogledala različnih velikosti in stilov ter z njimi oblikujte galerijski zid. Zbirko ogledal oblikujte tako, da se bodo ogledala med seboj dopolnjevala, ne pa tekmovala. Vsa ogledala obesite na eno steno, sicer boste dosegli ravno nasproten učinek.

4. Obesite ogledalo

Tehnično gledano, večino ogledal obesimo na steno. Če obesimo ogledalo s pomočjo vrvi, žice, je to odličen način, kako dodati element zanimivost. Izbirate lahko med različnimi materiali, npr. debelimi vrvmi za ustvarjanje navtične teme ali žicami za bolj sodoben, industrijski stil. Vedno se prepričajte, da je ogledalo varno pritrjeno.

5. Osvetlite ogledalo

Preprosto ogledalo lahko dobi glamurozno posodobitev z osvetlitvijo. Lahko kupite ogledalo z vgrajenimi lučmi ali pa osvetlite ogledalo s svetili po vašem izboru. Osvetljena ogledala so idealna za ličenje, saj vidimo podrobnosti obraza, vendar na laskav način. Osvetljena ogledala so primerna za kopalnice z malo ali nič naravne svetlobe. Prepričajte se, da bo razsvetljava mehka, ne ostra ali fluorescentna.

6. Izberite veliko

Velika ogledala niso samo veličastna, ampak okrepijo naravno svetlobo v prostoru. Če imate v prostoru že ogledalo, lahko glede na prostor in stil dodate okvir okoli ogledala za bolj prefinjen videz. Če pa boste pustili ogledalo brez okvirja, bo videz bolj minimalističen.

Upamo, da je teh 6 idej za kopalniška ogledala, ki poudarijo stil kopalnice, koristnih.

Foto: www.freshome.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi