Ideje za dom, nasveti, trendi

Opečnata stena vnese eleganco v dom

Opeko oziroma opečnato steno kot poudarek v notranjem oblikovanju oblikovalci vedno pogosteje uporabljajo. Opeka prinese v prostor eleganco in teksturo, njena priljubljenost pa je verjetno povezana tudi s priljubljenostjo industrijskega stila.

Ambientdizajn 8/21/2015, 6:59 PM

Opečnati zid v notranjosti je brezčasen dizajn, ki pa je kljub temu za nekoga neobičajen, za drugega pa ekscentričen element. Gledano s katerekoli perspektive – nihče ni ravnodušen ob impresivnem videzu opečnate stene.

Opečnata površina, kombinirana z gladkimi stenami, naredijo drugačno vzdušje v notranjosti. Rdeča opeka ustvari bolj industrijsko vzdušje, medtem ko je bela opeka toplejša in pripomore k bolj harmonični notranjosti.

Edinstven videz opeke v kombinaciji s pravilno izbiro dekorativnih predmetov in pohištva ustvari rustikalno, eklektično ali sodobno preobleko.

Oglejte si nekaj primerov, kako vključit opečnati zid v notranjo opremo!

Naslednjo kuhinjo z belo opečnato steno najdete v članku Mladostno: odprti in funkcionalni prostori. Odprte in funkcionalne bivalne prostore v tem modernem in mladostnem stanovanju je oblikovalo podjetje INT2 Architecture. Stanovanje se nahaja v Sankt Peterburgu v Rusiji.

Oglejte si tudi Loft 9b, podstrešno stanovanje v industrijskem stilu, ki sta ga zasnovala Dimitar Karanikolov in Veneta Nikolova. Stanovanje se nahaja v Sofiji, glavnem mestu Bolgarije. Opeka v tem stanovanju vas bo zagotovo navdušila.

V članku Moška izbira in notranja oprema smo predstavili 148 kvadratnih metrov veliko stanovanje s sodobno notranjo opremo, ki se nahaja v manjšem zdraviliškem mestu Piestany na Slovaškem. Stanovanje je leta 2014 zasnovalo podjetje at26, arhitekti pa so opeko prepleskali s črno barvo.

Opečnato steno lahko ustvarite tudi s keramiko, na primer:

z glaziranimi stenskimi ploščicami z učinkom opeke ali

- s pomočjo nove keramične tehnologije.

Foto: www.architectureartdesign.com, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki