Ideje za dom, nasveti, trendi

Pomožno ležišče namesto sobe za goste

Redki domovi imajo toliko prostora, da je v njem lahko tudi soba za goste. Obstaja kar nekaj možnosti za pomožno (rezervno) posteljo, ki prihrani prostor, našim gostom pa omogoči dober spanec. Tukaj je naših pet predlogov.

Ambientdizajn 8/25/2015, 9:16 AM

1. Postelja v postelji 

Postelja v postelji je velik prihranek prostora, saj se druga postelja nahaja v predalu pod običajno posteljo, gostu pa ponudimo kakovostno ležišče s klasično vzmetnico.

Blagovno znamko MAB zastopa Pohištvo Mobile.

2. Napihljivo ležišče

Ležišče je primerno za odrasle in otroke, vendar ker je na tleh, ni primerno za starejše ljudi. Izbirate lahko med različno velikimi napihljivimi blazinami, izbira pa je odvisna od razpoložljive talne površine. Hkrati z vzmetnico kupite tudi ročno ali nožno črpalko, da bo opravila težji del priprave postelje. 

3. Kavč z ležiščem

Rezervno ležišče, ki je mnogo bolj primerno za starejše goste kot napihljivo ležišče, saj niso preveč blizu tal. Kavč se zlahka ali pa z malce več dela – odvisno od modela – pretvori v posteljo. Ker so na voljo modeli različnih velikosti in stilov, lahko izberete najprimernejši model za svojo dnevno sobo, otroško sobo ali domačo pisarno.

4. Dnevna postelja

Dekorativna klop/postelja s preprostim okvirjem, ki je kot nalašč za dodatno ležišče v dnevni sobi, spalnici ali domači pisarni. Nekateri modeli dnevnih postelj imajo tudi predal za shranjevanje.

Dnevna postelja Eileen Gray Bettcouch, ClassiCon, od 4.540,00 € v spletni trgovini Ambientedirect.com

Dnevna postelja Lubi, Softline, od 690,00 € v spletni trgovini Ambientedirect.com

Posteljo Duetto (Flou) lahko uporabljamo kot običajno posteljo z rezervnim ležiščem ali dnevno posteljo.

5. Dvižna postelja

Domačo pisarno ali dnevno sobo lahko opremimo tudi z dvižno posteljo. Dvižni mehanizem omogoča, da posteljo pospravite izven vidnega polja, dokler je znova ne potrebujete.

Izdelke blagovne znamke Clei lahko kupite v Mizarstvu Tekavčič.

Foto: MAB, Ambientedirect.com, Maros, Mizarstvo Tekavčič

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki